27 Shkurt, 2019

Gjëja e parë që shihni në foto zbulon problemin tuaj më të madh aktual


Shpeshherë humbasim mes shumë ndjenjave dhe nuk dimë se si ta identifikojmë atë që është e mirë për ne nga ajo që na lëndon. Në këtë kontekst, është e rëndësishme të dimë se ka strategji që na ndihmojnë të zbulojmë saktësisht burimin e problemeve tona dhe janë hapi i parë drejt një transformimi.

Testet janë gjithmonë zgjedhje të mira. Sot ne sjellim një test që zbulon problemin më të madh aktual. Shikoni figurën më poshtë dhe vini re, cila është gjëja e parë që patë? Përgjigja juaj do të zbulojë se çfarë ju prek më së shumti sot.

Pemët:

Pemët zakonisht shihen së pari nga ata njerëz që përballen me momente me vështirësi të mëdha dhe që lejojnë shfaqjen e emocioneve si ankthi. Ju po përballeni me një moment në jetën tuaj ku duhet të merrni shumë vendime, të zgjidhni një rrugë dhe të ecni përpara njëherë e përgjithmonë.

Zgjedhjet dhe vendimet e shumta mund t’ju mbytin dhe t’ju ndalojnë të veproni. Është një kohë e vështirë dhe më e mira që mund të bëni tani është rivlerësimi i çdo gjëje që ndodh rreth jush. Kështu që ju mund të kuptoni se jo çdo gjë është aq e keqe sa duket.

Luanët:

Nëse luanët kanë kapur vëmendjen tuaj, problemi juaj kryesor tani është sasia e madhe e stresit të akumuluar. Ju merrni shumë përgjegjësi dhe shpesh sjellin shqetësime dhe dyshime të panevojshme, të cilat përfundojnë duke ju dërrmuar. Shpesh nuk e njeh as veten. Në vend që të jetoni, kaloni gjithë kohën duke zgjidhur problemet dhe duke menduar për një realitet të largët. Ajo që mund të themi është që të jeni të guximshëm. Mësoni të relaksoheni dhe hiqeni këtë peshë. Jetoni më shumë dhe shqetësohuni më pak. Kujdesuni për veten.

Pantera në pemë:

Nëse pantera ka kapur vëmendjen tuaj, ju po përjetoni një periudhë të lodhjes fizike ose psikologjike. Por vini re se pantera nuk është kurrë e vetme dhe as ju nuk jeni. Pasiguria shpesh pushton mendjet dhe zemrat tona dhe në ato momente ne duhet të kërkojmë motivim. Mësoni më shumë për veten, pasionet dhe ëndrrat tuaja, çfarë ju bën atë që jeni me të vërtetë. Shërohuni nga të gjitha frikërat ose pasiguritë.

Zebrat ose gjirafat:

Nëse gjëja e parë që kapi vëmendjen tuaj është grupi i zebrave apo gjirafave, problemi më i madh në jetën tuaj tani është përjashtimi juaj nga bota. Ne të gjithë kemi nevojë për kohë dhe hapësirë për veten, por duhet të jemi shumë të kujdesshëm që të mos e mbyllim veten plotësisht nga bota dhe të bëhemi viktima të mendimeve negative.

Mbani rutinën tuaj me veten, por gjithashtu krijoni hapësirë për të hyrë në kontakt me njerëz të rëndësishëm në jetën tuaj, miqtë, partnerët romantikë, anëtarët e familjes. Lidhja na plotëson dhe hap shumë mundësi pozitive. /Revista Psikologjia/

© Panoramaplus.al