16 Gusht, 2022

7 sjellje që nuk duhet t’i toleroni kurrë në një marrëdhënie


Ju ndoshta keni dëgjuar thënien “dashuria është e verbër”. Dhe mund të jetë e vërtetë – ndonjëherë romanca e bën të vështirë të shohësh shenjat që je në një marrëdhënie të keqe. Sigurisht, asnjë çift nuk është i përsosur, por të kuptuarit se cilat sjellje janë flamujt kryesorë të diçkaje jo të shëndetshme mund t’ju ndihmojë të gjeni një partneritet përmbushës.

Partneri juaj shfaq sjellje kontrolluese

Ndoshta partneri juaj përpiqet të kontrollojë atë që bëni dhe kur e bëni. Ose ndoshta ata presin që ju të bini në përputhje me vlerat e tyre, pa pyetje.

Partneri juaj ju abuzon emocionalisht ose verbalisht

Sjellja kontrolluese ndonjëherë mund të kalojë në një marrëdhënie abuzive, për të cilën O’Reilly thotë se mund të marrë formën e abuzimit emocional ose verbal.

Partneri juaj ju abuzon fizikisht

Një formë tjetër e dhunës nga partneri intim është abuzimi fizik, për të cilin O’Reilly thotë se është absolutisht arsye për të lënë marrëdhënien tuaj.

Partneri juaj ju bën të ndiheni keq kur nuk doni të bëni seks

Përdhunimi martesor, ose përdhunimi i bashkëshortit, nuk ishte i paligjshëm në çdo shtet të SHBA deri në vitin 1993. Shumica e kodeve penale të shtetit përmbanin një “përjashtim për përdhunimin martesor”, duke deklaruar në thelb përdhunimin midis bashkëshortëve si të pamundur.

Nuk ndiheni mirë me veten pranë partnerit tuaj

Partneri juaj duhet të nxjerrë në pah më të mirën tek ju, thotë O’Reilly, kështu që nëse ndiheni si versioni më i keq i vetes rreth tij, kjo është një shenjë se diçka nuk është në rregull.

Partneri juaj ju izolon

Nëse partneri juaj përpiqet të kontrollojë me kë kaloni kohë, ky është një flamur i kuq, thotë O’Reilly.

Partneri juaj këmbëngul që ju të ndryshoni

Nëse partneri juaj ju detyron të braktisni hobi, disa tipare të personalitetit ose aspekte të tjera të rëndësishme të jetës suaj, kjo është gjithashtu e papranueshme.

BURIMI/ PSIKOLOGJIA

© Panoramaplus.al