7 Qershor, 2023

3 shenjat e horoskopit që kanë më shumë gjasa të vuajnë nga depresioni!


Ndërsa depresioni nuk është i lidhur me ndonjë shenjë të veçantë të zodiakut, disa karakteristika astrologjike mund t’i bëjnë disa shenja më të prirura për të zhvilluar depresion.

aa1

Këto karakteristika mund të ndikojnë në sjelljen tonë, zgjedhjet tona, dëshirat tona dhe mënyrën tonë të të qenurit. Disa shenja gjithashtu mund të na ndihmojnë të njohim më mirë veten dhe të kuptojmë se si funksionojmë.

Elementet astrologjike, të tilla si aspektet midis planetëve dhe sistemit të shtëpisë, mund të konsiderohen gjithashtu për të na ndihmuar të kuptojmë më mirë personalitetin dhe karakterin tonë. Lunation, studimi i cikleve hënore, është gjithashtu shumë i rëndësishëm, sepse na lejon të zbulojmë emocionet që jetojnë brenda nesh dhe se si ato mund të ndikojnë tek ne. Me pak fjalë, astrologjia na ndihmon të kuptojmë më mirë se kush jemi dhe si funksionojmë, duke marrë parasysh ndikimet që yjet kanë në jetën tonë.

3 shenjat e zodiakut që kanë më shumë gjasa të vuajnë nga depresioni janë: Binjakët, Dashi dhe Peshqit

 

Binjakët (21 maj – 21 qershor)

Binjakët janë një nga shenjat e zodiakut më të prirur ndaj depresionit. Për shkak të karakterit të tyre të dyfishtë, Binjakët shpesh përballen me dilema dhe konflikte të brendshme.

Binjakët janë gjithashtu ndonjëherë të prirur për konfuzion dhe mund të ndihen shumë të çorientuar për shkak të natyrës së tyre të paqëndrueshme. Ata jo gjithmonë dinë të thonë jo dhe priren të përfshihen në situata që i lëndojnë emocionalisht. Pasi bien në një gjendje depresive, Binjakët mund ta kenë të vështirë të gjejnë rrugën e kthimit.

 

Dashi (21 Mars – 19 Prill)

Dashi është gjithashtu një nga shenjat e zodiakut më të prirur ndaj depresionit. Shenja e Dashit mund të jetë shumë e pasionuar, por në të njëjtën kohë i mungon durimi dhe ndjeshmëria për veten dhe të tjerët.

Dashi priret të jetë tepër i guximshëm dhe i nxituar në veprimet e tij, gjë që mund të çojë në pasoja negative. Dashi duhet të mësojë të kujdeset për veten dhe të lidhet me të tjerët për të rritur elasticitetin e tyre emocional dhe për të parandaluar depresionin.

 

Peshqit (19 shkurt – 20 mars)

Peshqit janë gjithashtu ndër shenjat e zodiakut që kanë më shumë gjasa të bien në depresion. Peshqit njihen për ndjeshmërinë dhe ndjeshmërinë e tyre, gjë që i bën ata shumë të prekshëm ndaj ndikimeve të jashtme. Ata duhet të njihen dhe vlerësohen për të ruajtur ekuilibrin mendor dhe emocional.

Fatkeqësisht, kjo vëmendje mund të mos jetë gjithmonë e disponueshme, gjë që mund t’i çojë Peshqit në ankth të thellë dhe depresion. Është e rëndësishme që këta vendas të mësojnë të lidhen me veten e tyre për të pranuar ndjenjat e tyre.

Depresioni mund të prekë njerëz nga të gjitha sferat e jetës dhe është e rëndësishme të njihni simptomat në mënyrë që të njihni çrregullimin dhe të merrni ndihmën që ju nevojitet.

Psikologjia/

NDIQE LIVE "PANORAMA TV"
© Panoramaplus.al