Mediu vizitë në Azerbajxhan, takohet me presidentin e OSCE: Rendësi për oportunitetet ekonomike

SHPËRNDAJE

Kryetari i Partise Republikane, zoti Fatmir Mediu ishte i ftuar ne Konferencen e Bashkepunimit te vendeve te “Rruges së Mendafshit” mbajtur ne Baku te Azerbajxhanit. Gjate punimeve te kesaj konfernce ku merrnin pjese politikane te rendesishem evropiane, zoti Mediu mbajti nje fjale para te pranishmeve ne lidhje me sfidat e reja gjeopolitike.

29213887_1581073965344027_3522112942681681716_n

Gjithashtu gjate kesaj konference disa ditore, zoti Mediu zhvilloi nje srre takimesh me politikane te lartë të Azerbajxhanit, ku i shprehur mirenjohjen dhe falenderimet ne lidhje me investimin gjigand TAP, ku eshte perfshire Shqiperia, si dhe takime te shumta me homologe evropiane, te cilet i njohu me zhvillimet e fundit ne Shqiperi.

Nder keto takime me shume rendesi dhe i frytshem ishte takimi me Presidentin e OSCE PA,George Tsereteli.

Gjate fjales se tij, me konkretisht zoti Mediu u ndal :

1- Rendesine e oportuniteteve ekonomike, infrastrukturore dhe energjitike qe krijon ky bashkepunim.

2- Konsiderimi I raporteve Gjeopolitike dhe njekohesisht perballimi me sfidar e sigurise ne kuadrin e bashkepunimit ekonomik dhe energjitik. Siguria dhe lufta kunder terrorizmit.

3- Dialogu dhe marredhenia kulturore.

4-Dialogu nderfetar dhe toleranca si domosdoshmeri kunder ekstremizmit.

5- Rendesine e Projektit TAP te iniciuar nga Berisha si nje investim me rendesi te madhe rajonale per Shqiperine.

Gjate konfereneces pata mundesine te zhvilloj takime me perfaqesues te vendeve te tjera dhe me Presidentin e OSCE PA,George Tsereteli

 

Te lidhura

 

Artikulli paraprak“Posta e Shqypnis’” e ...Tefë Topallit
Artikulli tjetërDebati për ndihmën ekonomike, Rama: Kjo opozitë s’di ku ka kokën, s’ka lidership

S'KA KOMENTE

Comments are closed.