“Marrëdhënia se**uale, zyrtarisht sport”- Mediat e huaja: Kampionati Europian do të zhvillohet në Suedi nga 8 qershori, ja si do të merret vendimi për fituesin

Jun 4, 2023 | 17:02
SHPËRNDAJE

Teksa në shumë vende të botës është ende tabu për të folur për seksin, Suedia e ka shpallur atë si sport.

dll;lkl

Sipas mediave të huaja, Suedia e shpalli zyrtarisht seksin si sport dhe është gati të presë garën e saj të parë seksuale javën e ardhshme. Personat që marrin pjesë në konkursin e seksit do të angazhohen në seanca seksi të cilat mund të zgjasin deri në gjashtë orë në ditë. Fituesit e garës së seksit do të vendosen nga një panel gjyqtarësh dhe audienca do të ndikojë gjithashtu në vendimet përfundimtare.

Kampionati i Parë Evropian i Seksit, i cili do të fillojë më 8 qershor dhe do të zgjasë në një periudhë prej gjashtë javësh, me pjesëmarrësit që përfshihen në aktivitete seksuale nga 45 minuta deri në 1 orë në ditë, në varësi të kohëzgjatjes së ndeshjeve të tyre.

Raporti pretendon se edhe audienca do të ndikojë në rezultatin e garave seksuale dhe do të vërejë disa aspekte të aktivitetit seksual. Vendimi përfundimtar për fituesit do të merret pasi të merren parasysh faktorët si kimia në çift, njohuritë për seksin, niveli i qëndrueshmërisë, etj.

Veçanërisht, njohuria e ‘Kamasutra’, shkrimi sanskrit mbi seksin dhe erotizmin, do të luajë gjithashtu një rol në vendimmarrje dhe pjesëmarrësit do të marrin pikë në bazë të njohurive të tyre në lidhje me njohuritë e ‘Kamasutra’.

Për më tepër, kampionati ka inkurajuar njerëz me orientime të ndryshme seksuale dhe afirmon respektin e tij për diversitetin. Organizatorët e garës seksuale besojnë se orientimi seksual mund të luajë një rol të rëndësishëm në garë dhe të ndikojë në rezultatin e ndeshjeve.

Duke shprehur emocionet e tyre për këtë ngjarje, organizatorët e garës seksuale thanë se përfshirja e orientimit seksual si pjesë e taktikave sportive do të jetë një zhvillim novator midis vendeve evropiane.

Mediat sociale janë të mbushura me reagime të ndryshme nga përdoruesit për shpalljen e konkurrencës seksuale me njerëz që mbështesin këtë vendim, për të hequr ‘frenimet’ që lidhen me seksin, ndërsa të tjerët kanë shprehur skepticizëm.

zkikk

NDIQE LIVE "PANORAMA TV" © Panorama.al

Te lidhura