Lëngu i mollës parandalon kancerin e zorrës së trashë

Nov 13, 2018 | 18:38
SHPËRNDAJE

Lëngu i mollës është një nga lëngjet më të njohura dhe gjerësisht të disponueshme në botë për shkak të përfitimeve mbresëlënëse shëndetësore dhe vlerave ushqyese të shumta. Përfitimet e shkëlqyera shëndetësore të lëngut të mollës përfshijnë përmirësimin e shëndetit të zemrës dhe tretjes, parandalimin e kancerit, detoksifikimin e trupit, rritjen e imunitetit, metabolizmin e forcuar, humbjen e peshës dhe përmirësimin e frymëmarrjes.

LENG

Trajton kapsllëk

Një nga substancat më të vogla të njohura në mollë quhet acid malik, i cili mund të përmirësojë shkallën e tretjes dhe të mbështesë funksionin e mëlçisë. Në kombinim me fibra dhe minerale të tjera stimuluese në lëng molle, ky lëng mund të lehtësojë shpejt simptomat e kapsllëkut dhe diarresë.

e-gengibre-para-que-serve-suco-de-maçã-verde-com-limão

Parandalon kancerin

Komponimet polifenolike, procyanidines dhe quercetin të pranishëm në lëng molle janë antioksidantë jashtëzakonisht të fuqishëm që mund të ndihmojnë trupin të luftojë efektet e radikalëve të lirë. Duke eliminuar stresin oksidativ, lëngu i mollës është treguar në studime të shumta se ndihmon për të ulur rrezikun e kancerit të zorrës së trashë, gjirit dhe lëkurës

NDIQE LIVE "PANORAMA TV" © Panorama.al

Te lidhura