“Kjo është detyra që mund të bëjë një vëlla i madh”- Kryetarja e Kuvendit zbulon bisedën me Presidentin Erdogan, kujton dhe lotët gjatë ditëve pas tërmetit

Jan 17, 2022 | 12:13
SHPËRNDAJE

Kryetarja e Kuvendit Lindita Nikolla nga Laçi, ku dorëzohen sot për banorët çelësat e shtëpive të reja të ndërtuara si dhuratë nga qeveria turke pas tërmetit të 26 nëntorit 2019, ka zbuluar një bisedë me Presidentin e Turqisë Erdogan në muajin dhjetor.

Sipas Nikollës, Presidenti turk e ka quajtur angazhimin e tij për Shqipërinë pas tërmetit të 26 nëntorit si “detyra e një vëllai të madh”.

“Në fund të dhjetorit takova presidentin Erdogan me një grup nga parlamenti i Shqipërisë, pjesë e të cilit ishte dhe Shpresa deputetja e Kurbinit.

U përpoqëm në atë takim për të shprehur gjithë mirënjohjen për atë që po ndodhte në Lac, midis fjalëve tona, presidenti na u përgjigj shkurt e thjeshtë:

“Kjo është detyra që mund të bëjë një vëlla i madh”.

Sot Presidenti Erdogan është këtu për të parë nga afër punën e kryer e për t’ju uruar gjithë ju hyrjen në shtëpinë e re”, tha Nikolla.

Fjala e Lindita Nikolla

Përjetimet e mia s’kanë të krahasuar me përjetimet e ju të dashur familjarë që humbët shtëpitë por edhe përgjegjësinë a do ia dilnim që ju të riktheheshit në shtëpi një orë e më parë.

Për këtë nuk di nga t’ia filloj se janë aq të shumta ngjarjet, vizitat e takimet e kryeministrit me ju inspektimet në kantiere, janë shumë e do duhet një kohë e gjatë për të folur.

Të flas për lotët apo vrapin e Majlindës teksa rendte tek secili prej familjeve për tu ardhur në ndihmë edhe këtë e keni prekur vetë, të flas për takime e telefonat me shumë burra e gra të këtij komuniteti që krahas trishtimit i kishte kapluar trishtimi e mërzia se nuk do ia dilnin të ktheheshin në shtëpi të reja për ta, por dhe për kët‰ ja ku është përgjgja flet vetë kjo lagje e ndërtuar tashmë.

Të vijoj me cajin e bisedat me drejtorin e kantierit teksa cdo ditë prezantonte punën dhe ritmin e punimeve. Vendosa ta nis nga kjo e fundit.

Në fund të dhjetorit takova presidentin Erdogan me një grup nga parlamenti i Shqipërisë, pjesë e të cilit ishte dhe Shpresa deputetja e Kurbinit.

U përpoqëm në atë takim për të shprehur gjithë mirënjohjen për atë që po ndodhte në Lac, midis fjalëve tona, presidenti na u përgjigj shkurt e thjeshtë:

“Kjo është detyra që mund të bëjë një vëlla i madh”.

Sot Presidenti Erdogan është këtu për të parë nga afër punën e kryer e për t’ju uruar gjithë ju hyrjen në shtëpinë e re.

Mirënjohje zoti President që ishit në ditët më të vështira me ne jo vetëm pas tërmetit por dhe gjatë pandemisë.

© Panorama.al

Te lidhura