Integrimi/ Rama: Të mos shndërrohemi në karikaturë të BE dhe viktima të vetos së…

Jul 5, 2021 | 19:46
SHPËRNDAJE

Kryeministri Edi Rama ka folur në Samitin e Berlinit, ku  nuk kurseu kritikat për BE-në, duke theksuar se duhet ecur para me integrimin dhe të shmanget kthimi i vendeve të Ballkanit si karikaturë e BE apo viktima të vetos së vendeve anëtare të saj.

Në fjalën e tij, kryeministri Rama theksoi se atë çka pata shansin të ndaja drejtpërdrejtë me Kancelaren, se është absolutisht shumë e rëndësishme që të ecim më shpejt e, ndërkohë që ecim më shpejt, duhet të shmangim kurthin që të shndërrohemi në një karikaturë të Bashkimit Europian, që të bëhemi viktima të vetove të ndërsjella apo të nevojës për konsensus.

Sipas tij, kjo nënkupton se tashmë, objektivat janë shumë të qarta.

Ajo çfarë Ursula tha tani është një panoramë mjaft e qartë e asaj çka duhet të bëjmë: Veprim për tregun e përbashkët rajonal, planin ekonomik dhe të investimeve, e, po kështu, zbatim sa më të plotë të mundshëm të katër lirive të Europës”, tha Rama.

Ai u shpreh se nuk kemi iluzionin se të gjitha këto do të na shpëtojnë nga hendeku shumë, shumë i madh, midis nesh dhe Bashkimit Europian, pasi, sa për t’ju dhënë vetëm një shifër, në Planin e Bashkimit Europian 2021-2027, Ballkani Perëndimor do të marrë 507 euro për frymë.

Pa bërë krahasime me të tjerët, por vetëm duke u krahasuar me Kroacinë, ajo do të marrë 5195 euro, natyrisht të mirëmerituara, për frymë; por ja që është kështu si është”, tha kryeministri.

 

© Panorama.al

Te lidhura