“Guxim për të fituar”- Bylykbashi: Vendimi historik! PD hapi votimin në primare edhe tek simpatizantët. Rama autokrat që emëron kandidatë

Oct 1, 2022 | 19:35
SHPËRNDAJE

Deputeti i PD, Oerd Bylykbashi thotë se Këshilli Kombëtar mori vendimin historik statutor duke e hapur votimin në primare edhe tek simpatizantët e Partisë Demokratike.

oerd bylykbashi

Në një reagim, Bylykbashi thekson se ky është një nga hapat më të mëdhenj e të guximshëm, që reformon politikën. “Sot fuqizohet jo vetëm anëtari por edhe qytetari”, shkruan Bylykbashi.

“Nga një anë qëndron autokracia e Ramës që kandidatët i emëron dhe të tijtë nuk bzajnë, nga ana tjetër qëndron PD që i hapet me kurajo qytetarëve për të përmbysur Ramën dhe regjimin e tij e për të sjellë ndryshimin. Kori i  gërr-mërrsave sot duhet të heshtë përpara këtij hapi guximtar demokracie”, shkruan deputeti demokrat.

REAGIMI I OERD BYLYKBASHIT

Guxim për të fituar

Më 11 dhjetor 2021, në Kuvendin madhështor të Partisë Demokratike sanksionuam për herë të parë në politikën shqiptare përzgjedhjen e kandidatëve për në parlament dhe bashki nëpërmjet votimit në primare. Me atë akt i dhamë fund autokracisë së kryetarit dhe fuqizuam demokracinë e anëtarit.

Sot Këshilli Kombëtar mori vendimin tjetër historik statutor duke e hapur votimin në primare edhe tek simpatizantët e Partisë Demokratike. Tek ata qytetarë që mbështesin Partinë demokratike me zemër dhe me votë në këto 31 vite, edhe pa patur teserën e anëtarit. Në 31 vite, ky është një nga hapat më të mëdhenj e të guximshëm, që reformon politikën. Sot fuqizohet jo vetëm anëtari por edhe qytetari.

Nga një anë qëndron autokracia e Ramës që kandidatët i emëron dhe të tijtë nuk bzajnë, nga ana tjetër qëndron PD që i hapet me kurajo qytetarëve për të përmbysur Ramën dhe regjimin e tij e për të sjellë ndryshimin. Kori i  gërr-mërrsave sot duhet të heshtë përpara këtij hapi guximtar demokracie!

© Panorama.al

Te lidhura