ERE miraton vendosjen e fashës së çmimit të ri për energjinë elektrike

Sep 23, 2022 | 16:51
SHPËRNDAJE

Nga 1 Tetori deri në 31 Dhjetor të këtij viti familjet shqiptare që do të shpenzojnë më shumë se 800 kw/h në muaj do faturohen me 42 lekë për kilovat.

Vendimi është marrë ditën e sotme në mbledhjen e Entit Rregullator të Energjisë (ERE).

Një nga ekspertët shpjegoi gjatë mbledhjes si do të bëhet përllogaritja. “800 kwh do faturohej me 9.5 lekë kwh që jep një kosto 7600 lekë.

50 kwh orë mbi konsumin 800 kë/h do llogaritej me koston 42 lekë dhe jep 2100 lekë. Plus TVSH mbi këto dy kosto, 1940 lekë, plus taksa e televizorit 100 lekë. Totali 11740 lekë”.

© Panorama.al

Te lidhura