Donald Trump ishte gati të hiqte dorë nga gara presidenciale pasi iu publikua një kasetë seksuale në 2016: Kapini femrat nga…

May 22, 2022 | 23:39
SHPËRNDAJE

Donald Trump mendoi të largohej nga gara presidenciale 2016 mes pasojave nga kaseta seksuale ‘Access Hollywood’, ku ai mund të dëgjohet duke u mburrur për ‘të kapur femrat nga pjesët intime sipas një zbulimi i një fragmenti nga libri nga Kellyanne Conway.

Kandidati i atëhershëm Trump me sa duket ishte i shqetësuar se Partia Republikane ‘mund ta detyronte atë të hiqte dorë ose të zhvillonte një votim për ta përjashtuar atë’ për shkak të kasetës së turpshme, të zbuluar afërsisht një muaj para ditës së zgjedhjeve.

Conway, një ish-këshilltare e lartë e Shtëpisë së Bardhë dhe menaxhere e fushatës së Trump, tregoi një takim në gjendje krize me shefin e saj të atëhershëm mbi audion.

‘A duhet të dal nga gara?’ Conway kujtoi Trumpin duke e pyetur atë më 8 tetor 2016, një ditë pas publikimit të kasetës dhjetë vjeçare.

Ish-këshilltarja i tha atij se ai ‘në të vërtetë nuk mund të heqë dorë’ nëse nuk dëshironte ta humbiste dhe të rrëzonte Hillaryn.

Trump përfundoi duke humbur votën popullore ndaj Hillary Clinton, por e përfshiu garën me një fitore të Kolegjit Zgjedhor.

Ajo thuhet se arsyetoi që ishte tepër vonë për të dhënë dorëheqjen sepse…

VIJONI LEXIMIN E ARTIKULLIT TE PLOTE NE FAQEN E PANORAMA PLUS

© Panorama.al

Te lidhura