Deputetët e Agimit të Artë shpallen organizatë kriminale, Gjykata e Apelit i gjeti fajtorë, nëna e këngëtarit të vrarë shpërthen në lot

Oct 7, 2020 | 11:29
SHPËRNDAJE

Nëna e Pavlos Fyssas shpërtheu në lot jashtë gjykatës sapo u informua për vendimin e shpallur nga kryetarja e gjykatës, Maria Lepenioti, sipas të cilit vrasësi i djalit të saj, Giorgos Roupakias u shpall fajtor për të gjitha akuzat.

2940969

Konkretisht për vrasje me dashje, për armëmbajtje pa leje, përdorim armësh, etj.

Pas njoftimit të vendimit të gjykatës për vrasjen e Pavlos Fyssas, Magda Fyssa tha: “Pavlos e bëri … djali im”, ndërsa turma e mbledhur jashtë Gjykatës së Apelit shpërtheu në duartrokitje.

Siç pritej, procesi i shpalljes së vendimit të gjykatës për Chrysi Avgi, filloi me vrasjen e Pavlos Fyssas.

Do të vazhdojë me rastin e sulmit të peshkatarëve egjiptianë dhe menjëherë më pas me rastin e sulmit kundër anëtarëve të PAME.

Nga gjithsej 17 të akuzuarit për vrasjen e Fyssas, 15 u gjetën fajtorë, përveç Stavros Santorinios dhe Giorgos Tsakanikas, të cilët u liruan për shkak të dyshimeve në lidhje me këtë akt.

4 të pandehur u shpallën fajtorë në çështjen e sulmit ndaj PAME. 5 të akuzuar u gjetën fajtorë për sulmin ndaj peshkatarëve egjiptianë.

Sipas akuzave të para, kreu i ATHEX, Nikos Michaloliakos, u shpall fajtor për posedim të një arme. Elias Kasidiaris u shpall gjithashtu fajtor për posedim të një arme zjarri.

Për organizatën kriminale

Drejtuesit e ATHEX Nikos Michaloliakos, Christos Pappas, Elias Kasidiaris, Artemis Mattheopoulos, Panagiotis Iliopoulos, Stathis Boukouras dhe George Patelis u gjetën fajtorë për pjesëmarrje dhe drejtim të një organizate kriminale.

© Panorama.al

Te lidhura