Aleksis Tsipras publikon ndryshimet në kabinetin qeveritar, ja lëvizjet që ka bërë

SHPËRNDAJE

Kryeministri i Greqisë, Aleksis Tsipras ka bërë disa ndryshimet në kabinetin qeverisës. Mediat greke duke cituar Ministrin e Shtetit, Dimitris Tzanakopoulos, thanë se janë bërë ndryshime të shumta në qeveri.

Në qeverinë e re shihen hyrje si znj. Mariliza Xenogiannakopoulou (Ministri i Rindërtimit Administrativ) dhe Znj. Katerina Papakosta (Zëvendës Ministri i Mbrojtjes së Qytetarëve), që vijnë nga PASOK dhe SË përkatësisht.

Jashtë qeverisë ishin Stavros Kontonis, Lydia Koniordou dhe Panagiotis Kourouplis, të cilët u propozuan për përfaqësuesin parlamentar të SYRIZA-s.

gre1984579_33337580-thumb-large

Përbërja e qeverisë:

 1. Zëvendëskryeministër: Yannis Dragasakis
 2. Ministria e Brendshme: Aleksandros Haritsis
 3. Ministria e Mbrojtjes Civile: Olga Gerovassilis
 4. Ministria e Ekonomisë dhe Zhvillimit: Yiannis Dragasagis
 5. Ministria e Politikave Dixhitale, Telekomunikacionit dhe Informacionit: Nikos Pappas
 6. Ministria e Mbrojtjes: Panos Kammenos
 7. Ministria e Arsimit, Kërkimit dhe Çështjeve Fetare: Kostas Gavroglou
 8. ministria e Punës, Sigurisë Sociale dhe Solidaritetit Social: Efi Achitsoglou
 9. Ministri alternativ i solidaritetit social: Theano Fotiou
 10. Ministria e Punëve të Jashtme: Nikos Kotzias
 11. Ministria e Drejtësisë, Transparenca dhe të Drejtat e Njeriut: Michalis Kalogirou
 12. Ministria e Financave: Euklid Tsakalotos
 13. Ministria e Shëndetësisë: Andreas Xanthos
 14. Ministria e Rindërtimit Administrativ: Mariliza Xenogiannakopoulou
 15. Ministria e Kulturës dhe Sporteve: Myrsini Zorba
 16. Ministria e Mjedisit dhe Energjisë: Giorgos Stathakis
 17. Ministria e Infrastrukturës dhe Transportit: Christos Spirtzis
 18. Ministria e Politikave të Imigracionit: Dimitris Vitsas
 19. Ministria e Transportit dhe Politikave të Ishujve: Fotis Kouvelis
 20. Ministria e Zhvillimit Rural dhe Ushqimit: Stavros Arachovitis
 21. Ministria e Turizmit: Elena Kountoura

 

Te lidhura

 

S'KA KOMENTE

Comments are closed.