Ahmetaj dhe Sejko paralajmërim të fortë për bizneset me dy bilance, ja masa që merret

SHPËRNDAJE

Në kuadër të luftës kundër informaliteit Ministri i Ekonomisë dhe Financave ka dalë në një konferencë për shtyp së bashku me Guvernatorin e Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko. Ata theksuan se lufta kundër informaliteti do të vazhdoj dhe do të fokusohet tek bizneset e mëdha. Ahmetaj theksoi se këto biznese punojnë me dy bilance, dhe kanë sjell kreditimin e keq në vend. Ndërsa guvernatori theksoi se nuk do të jepen më kredi atyre biznese të cilat punojnë me dy standarde.

315468_m

Pjesë nga fjala e Arben Ahmetaj

Në kuadër të reduktimit ë problemeve në kredi dhe kundër të informalitietit. Kompanitë e mëdha punojnë sërish me dy bilance. Ne kemi marrë angazhim të marrin vetëm një bilanc zyrtar që është pasqyruar në faturat tatimore. KA dy aspekt që doja ti theksoja. Së pari ulja e kredive me probleme në ekonomi. Grupi i përbashkët i punës hartoi një strategji për reduktimin e këtyre kredive. Një masë ishte dhënia e kredive vetëm duke ju referuar faturave tatimore e bizneseve. Duhet që të vendoset një normë e re mes bankave dhe bizneseve.  Në këtë fazë kundër informalitëti kemi një fokus tek biznesi të madh. Deklarimi i pagave tejet të ulëta që nuk reflektojnë atë që është në të vërtetë. Përsëris thirrjen për reflektim qoftë nga sistemi bankar qoftë nga bizneset.

sejko

“Mungesa e financave, kanë kontribuar në kreditë me probleme. Përtej ndikimit negativ që ka dhënë në shtimin e kreditimit të keq, sipërmarrësit janë përballur me sfida të paparashikuar prej tyre. Kredi dhënia të mbështet vetëm në deklaratat tatimore. BSH e ka trajtuar dhe më parë këtë dukuri”, deklaroi Guvernatori Gent Sejko.

 

 

 

Te lidhura

 

Artikulli paraprakÇmendet drejtuesi i Juves: Dua ta zhduk nga globi Interin!
Artikulli tjetërNard Ndoka tregon arsyen pse Berisha ia besoi Bashës timonin e PD-së

2 KOMENTET

  1. Nje aksion per tu vleresuar vendimi me i fundit i ministrise se financave per te luftar informalitetin dhe formalizuar eshte ato biznese apo sektore qe deri dje kane perdorur fuqine e tyre per tiu shmangur pagimit te detyrimeve apo deklarimin e punonjesve.

  2. Shume vleresime lufta kunder informalitetit duhet te shtrihet edhe tek bizneset e medha, tek ato biznese qe dikur kane perdorur te gjitha mundesite per tiu shmangur pageses se taksave, aksioni kunder informalitetit eshte nje aksion i domosdoshem per permiresuar ekonomine dhe gjeneruar me shume te ardhura ne buxhet.

Comments are closed.