GRAZIA
Home » Sociale » Provimi i Letërsisë, dalin notat për 49 mijë maturantë

Provimi i Letërsisë, dalin notat për 49 mijë maturantë

 • Albanian
 • English
 • French
 • German
 • Italian
Rezultatet e matematikës pas 8 ditësh. Prova e fundit e Maturës janë lëndët me zgjedhje. Jepen më 30 qershor. Mbetës 1000 nxënës. Kanë marrë nota maksimale 12% e tyre. Publikohen rezultatet e provimit të Letërsisë të Maturës Shtetërore. Dje pasdite, Ministria e Arsimit hodhi në faqen zyrtare notat e koduara për 49 mijë nxënësit që kanë dhënë provimin e parë të detyruar. Ligji “Për mbrojtjen e të dhënave personale” ndalon konvertimin në emra të numrit ID identifikues për secilin maturant. Sipas të dhënave zyrtare nga MASH mbetës janë 2% e nxënësve ose rreth 1000 vetë. “Rreth 12% maturantëve janë vlerësuar me notat 9 dhe 10. Nga llogaritja që i kemi bërë grupit të notave “cilësore”, rezulton se me notat 8,9 dhe 10 në total janë vlerësuar 28% e nxënësve”, sqaroi zyrtarisht Ministria e Arsimit.  Vlerësimi është bërë me notën e përshkallëzuar dhe me notën konkrete në bazë të pikëve të mbledhura. Asnjë nxënës nuk do të ketë mundësinë e ankimimit të notës. Kush rezulton mbetës, automatikisht përjashtohet nga gara e universiteteve. Dy ditë më  parë, maturantët dhanë provimin e dytë të detyruar. Për të përfunduar me të gjithë komponentët e Maturës, kanë mbetur lëndët me zgjedhje. Ato do të jepen më 30 qershor. Matura e këtij viti përfundon shkollën e mesme me një grup lëndësh që përfshin kurrikulën bërthamë dhe atë me zgjedhje. Janë rreth 4000 nxënës, që për herë të parë kanë caktuar t’i nënshtrohen provimit për  tri të tilla. Për këtë grup nxënësish ka një formulë të dytë të llogaritjes së pikëve, e ndryshme nga ajo standardja. Pasi të japin të gjitha provimet, nxënësit do të plotësojnë formularin A2, me anë të së cilit do të zgjedhin 10 degët e preferuara të universitetit. Sipas MASH, përpara se ta plotësojnë, duhet të llogarisin pikët që kanë grumbulluar. Pikët llogariten mbi bazën e notave të provimeve dhe mesatares së viteve të gjimnazit. Rezultatet shumëzohen me koeficientet e publikuara pak muaj më parë.
Formula e pikëve Për llogaritjen e pikëve: Shënojmë me M,D1,D2,Z1,Z2 dhe Z3 përkatësisht pikët mesatare të shkollës së mesme, vlerësimet në lëndët e detyruara dhe në ato me zgjedhje Shënojmë me K koeficientin e shkollës të përcaktuar nga IALP Shënojmë me F1, F2, F3 koeficientet e lëndëve me zgjedhje të përcaktuara nga IALP Llogaritja e shumës E të pikëve të maturantit 1-Kur maturanti jep 2 provime me zgjedhje me formulën: E2=(0.2 x(M+D1+D2)x K + O.4 x (Z1XF1+Z2 X F2):2) X 100 x 5 Kur maturanti jep 3 provime me zgjedhje me formulën E3=(0.2 x (M + D1+D2)X K+0.4X (Z1 x F1 + Z2 x F2 +F3 X Z3):3)x100 x5 Shembull: K=1.4 M= 7.98 D1=7.70 D2=8.34 Z1=9.50,Z2=6.68,Z3=7.30,F1=1.3 F2=1.3 F3=1.2 E3=(0.2X(7.98+7.70+8.34)x1.4+0.4x(9.50×1+6.68x 1.3 +7.30X1.2):3) x 100 x5) = 10.318 x 100 x 5 = 5159 pikë
Per te pare notat per letersine klikoni linkun: http://www.panorama.com.al/wp-content/uploads/2012/06/letersi.pdf ZIRINA LLAMBRO

AMC

Te nderuar komentues! Duke mos dashur te cenojme opinionet tuaja, lutemi qe ato te mos permbajne fyerje dhe ofendime personale dhe te kene lidhje me shkrimin, apo temen per te cilen komentohet. Ne te kundert, nuk do te publikohen. Ju falenderojme qe na ndiqni dhe ju ftojme te vazhdoni te jeni pjese e Panorama Online. Moderatori

1 Koment per “Provimi i Letërsisë, dalin notat për 49 mijë maturantë”

 1. edhe po te komentojme askush nuk te sheh e degjon .
  Faleminderit!

Beni nje Koment

 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Linkedin
 • RSS
Gazeta Panorama Alexa toolbar

Parashikimi i motit


+23
H: +24°
L: +12°
Tirana
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+26° +26° +25° +25° +25° +24°
+12° +11° +11° +11° +10° +11°
+22
H: +23°
L: +15°
Durres
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+25° +25° +25° +25° +23° +23°
+15° +14° +15° +15° +12° +11°
+22
H: +25°
L: +10°
Elbasan
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+28° +28° +27° +27° +27° +26°
+12° +11° +11° +10° +10° +11°
+18
H: +23°
L: +16°
Vlore
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+25° +25° +25° +24° +24° +24°
+15° +14° +14° +15° +12° +12°
+21
H: +23°
L: +11°
Shkoder
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+26° +25° +25° +26° +25° +24°
+12° +11° +12° +10° +11° +12°
+18
H: +22°
L: +
Korce
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+24° +23° +23° +22° +23° +23°
+ + + + + +
+22
H: +24°
L: +11°
Berat
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+27° +27° +27° +27° +26° +25°
+11° +10° +10° +10° + +10°
+9
H: +22°
L: +
Kukes
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+22° +22° +21° +21° +21° +21°
+ + + + + +
+23
H: +23°
L: +12°
Sarande
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+23° +23° +23° +22° +22° +22°
+11° +12° +11° +10° + +13°
+24
H: +24°
L: +13°
Kavaje
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+26° +26° +26° +26° +25° +25°
+13° +13° +12° +12° +11° +11°
+22
H: +22°
L: +12°
Kruje
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+22° +23° +21° +22° +21° +20°
+11° +10° +10° +10° +10° +11°
+22
H: +24°
L: +14°
Lezhe
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+26° +26° +26° +26° +25° +24°
+14° +14° +14° +13° +12° +13°
+20
H: +24°
L: +14°
Fier
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+27° +27° +27° +27° +26° +26°
+12° +12° +11° +12° +12° +11°
+18
H: +19°
L: +
Pogradec
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+21° +20° +20° +20° +19° +19°
+ + + + + +
+21
H: +21°
L: +
Rreshen
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+24° +24° +23° +23° +23° +22°
+ +10° +10° + + +
+23
H: +23°
L: +
Tropoje
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+21° +20° +20° +20° +20° +19°
+ + + + + +
+20
H: +23°
L: +
Pristina
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+22° +21° +21° +20° +21° +20°
+ + + + + +
+25
H: +25°
L: +
Prizren
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+25° +24° +23° +24° +24° +23°
+10° + + + + +10°
+23
H: +23°
L: +
Mitrovica
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+20° +20° +19° +20° +19° +19°
+ + + + + +
+21
H: +24°
L: +
Skopje
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+24° +22° +23° +23° +23° +23°
+ + + + + +
+24
H: +24°
L: +
Gostivar
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+24° +23° +23° +24° +24° +23°
+ + + + + +
+21
H: +24°
L: +
Tetovo
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+24° +23° +23° +24° +24° +23°
+ + + + + +
+16
H: +20°
L: +
Struga
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+22° +21° +21° +20° +20° +20°
+ + + + + +Showbiz

Lifestyle

Teknologji

Kuriozitete

© 2015 Gazeta Panorama ONLINE. All Rights Reserved.   Programuar nga: ikoncept Privacy