GRAZIA
Home » Argument » Pranimet në universitetet publike, kuotat e reja për të gjitha degët

Pranimet në universitetet publike, kuotat e reja për të gjitha degët

 • Albanian
 • English
 • French
 • German
 • Italian
MASH: Kemi shtuar vende të reja në masën 9-10 për qind. Në të gjithë vendin do pranohen 26.072 studentë. Plot 26.072 studentë do të pranohen vitin e ardhshëm akademik në 11 universitetet publike të vendit. Ministria ka gati numrin e plotë të kuotave. Brenda pak ditësh, pritet që projektvendimi t’i niset për miratim Këshillit të Ministrave. “Këtë vit ka një rritje me 9-10% në të gjitha degët”, bëri me dije MASH. Krahasuar me një vit më parë, janë rreth 1400 studentë më shumë që do të pranohen në shkollat e larta. Vetëm në Universitetin e Tiranës janë shtuar 560 kuota. Numri i vendeve të reja në të gjitha degët, varion nga 10-50 kuota. Kjo tendencë vërehet në pjesën më të madhe të tyre. Megjithatë, këtë vit ka një rënie në totalin e kuotave, krahasuar me 2011, kur numri u rrit me 11%. Gara për në universitet do të mbyllet me formularin A2, të cilin maturantët do ta plotësojnë pas dhënies së provimeve. Në të do të përzgjidhen nga më shumë se 200 programe studimi 10 degët e preferuara. Ata do të shpallen fitues vetëm në njërën prej tyre, sipas pikëve që kanë grumbulluar për gjithë komponentët e Maturës. Provës së parë ata do t’i nënshtrohen me 2 qershor. Provimin e Letërsisë të caktuar në këtë datë do ta japin  mbi 25 000 nxënës në të gjithë vendin. Të gjitha provimet do të mbyllen më 30 qershor, kur maturantët japin lëndët me zgjedhje. Për herë të parë këtë vit ata kanë mundësi të japin 3 të tilla. Nga të dhënat e AKP-së rezulton se 4000 maturantë kanë preferuar t’i nënshtrohen 3 provimeve. Pas mbylljes së tyre, deri më 30 korrik kandidatët për në shkollat e larta do të kenë afat për të plotësuar formularin A2. Këtë vit pritet që ky formular të plotësohen online, por vendimi nuk është marrë zyrtarisht nga MASH. Përpara se ta plotësojnë, është e domosdoshme që të gjithë kandidatët të bëjnë llogaritjen e pikëve. Ndryshimi i kurrikulave ka bërë që ky brez të mos ketë në dispozicion formulën standarde të përdorur 6 vitet e shkuara por dy të tilla. Ato janë në vartësi të lëndëve me zgjedhje që do të japin provim nxënësit. Kuotat per te gjitha deget e universiteteve Universiteti i Tiranës Histori Gjeografi Gjuhë – Letërsi Gazetari Biologji Bioteknologji Matematikë Fizikë Informatikë Kimi Kimi dhe Teknologji Ushqimore Kimi Industriale dhe Mjedisore Inxhinieri Matematike dhe Informatike Teknologji Informacioni dhe Komunikimi Gjuhë Angleze Gjuhë Frënge Gjuhë Gjermane Gjuhë Italiane Gjuhë Greke Gjuhë Turke Gjuhë Ruse Gjuhë Spanjolle Gjuhë Angleze (Kukës) Gjuhë Angleze (Sarandë) Psikologji Punë Sociale Filozofi Sociologji Shkenca Politike Administrin dhe Pune Sociale Administrim – Biznes Ekonomiks Financë Informatikë Ekonomike Administrim – Biznes (Kukës) Administrim- Biznes ( Sarandë) Mjekësi e Përgjithshme Farmaci Stomatologji Shëndeti Publik Infermieri e Përgjithshme Mami Teknik i Lartë Laboratori Fizioterapi Logopedi Imazheri Infermieri e Përgjithshme (Kukës) Infermieri e Përgjithshme (Sarandë) Drejtësi Universiteti Bujqësor i Tiranës Menaxhim Agrobiznesi Menaxhim Agrobiznesi (Lushnjë) Ekonomi dhe Politikë Agrare Financë – Kontabilitet Financë – Kontabilitet  (Lushnjë) Menaxhim i Turizmit Rural Mbrojtje Bimësh Hortikulturë Hortikulturë (Lushnjë) Prodhim Bimor Zootekni dhe Biznes Blegtoral Akuakulturë dhe Menaxhim Peshkimi Agromjedis dhe Ekologji Agromekanizim Teknologji Agroushqimore Vreshtari – Enologji Mbarështim Pyjesh Përpunim Druri Mjekësi Veterinare Menaxhim Veterinar (2 vjecar) (Lushnjë) Menaxhim Veterinar (2 vjecar) (Gjirokastër) Universiteti Politeknik i Tiranës Inxhinieri  Ndërtimi Inxhinieri Hidroteknike Inxhinieri Mjedisi Arkitekturë (Arkitekt) Arkitekturë (Urbanist) Inxhinieri Gjeodet Inxhinieri Elektrike (Automatizim i Industrisë) Inxhinieri Elektrike (Energjitikë) Inxhinieri Mekatronike Inxhinieri Fizike Inxhinieri Matematike Inxhinieri Mekanike Inxhinieri Tekstile dhe Modë Inxhinieri Materiale Inxhinieri Ekonomike Inxhinieri Gjeologjike Inxhinieri e Burimeve Natyrore Inxhinieri  Gjeoinformatikë Inxhinieri Gjeomjedis Inxhinieri Elektronike Inxhinieri Informatike Inxhinieri Telekomunikacioni Universiteti “Fan Noli”  Korçë Gjuhë – Letërsi Gjuhë Letërsi Shqipe dhe Frënge Gjuhë Angleze Cikël i Ulët Cikël i Ulët Parashkollor Histori – Gjeografi Cikël i Ulët dhe Anglisht për Cikël Fillor Filozofi – Sociologji Matematikë -  Fizikë Matematikë – Informatikë Biologji – Kimi Teknologji Informacioni Infermieri e Përgjithshme Mami( Infermier) Financë – Kontabilitet Menaxhim Marketing Turizëm Turizëm (Pogradec) Agroushqim Agrobiznes Teknologji e Prodhimit Bimor Hortikulturë Universiteti “A.Xhuvani” Elbasan Gjuhë – Letërsi Gjuhë Shqipe dhe Frënge Histori – Gjeografi Histori dhe Gjuhë Gjermane Gjeografi dhe Gjuhë Italiane Gjuhë Angleze Gjuhë Gjermane Gjuhë Frënge Gjuhë Italiane Gazetari Gazetari – Anglisht Biologji – Kimi Matematikë – Fizikë Teknologjitë e Informacionit Infermieri e Përgjithshme Infermieri – Mami Teknolog Laborant  (2 vjeçar) Fizikë Kompjuterike Arsimi Fillor Arsimi Parashkollor Edukim Qytetar Punonjës Social Filozofi – Sociologji Psikologji Edukim Fizik dhe Sporte Administrim – Biznes Financë – Kontabilitet Ekonomia dhe e Drejta Informatikë Ekonomike Univ. “E.Çabej” Gjirokastër Biologji – Kimi Fizikë dhe Teknologji Informacioni Matematikë – Fizikë Matematikë-Informatikë Teknologji Informacioni Infermieri Infermieri Mami Histori – Gjeografi Gjuhë – Letërsi Shqipe Gjuhë Letërsi Angleze Gjuhë Letërsi Italiane Gjuhë Letërsi dhe Qytetërim Grek Histori dhe Gjuhë  Italiane Mësuesi për Arsimin Fillor Mësuesi për Arsimin Parashkollor Kontabilitet – Financë Administrim – Publik Turizëm Univ “L.Gurakuqi” Shkodër Gjuhë – Letërsi Gazetari dhe Komunikim Histori Gjeografi Matematikë Fizikë Informatikë Biologji – Kimi Infermieri e Përgjithshme Infermieri (Mami) Infermieri (Fizioterapi) Cikël i Ulët Cikël i Ulët  Parashkollor Psikologji Punë Sociale Edukim Fizik dhe Sporte Pikturë – Grafikë Financë – Kontabilitet Administrim – Biznes Turizëm Gjuhë Angleze Gjuhë Italiane Gjuhë Gjermane Gjuhë Frënge Drejtësi Univ. “Ismail Qemali” Vlorë Matematikë Shkenca Aktuaristike Matematikë Financë Matematikë Fizikë Fizikë Shkenca Kompjuterike Shkenca Kompjutacionale Teknologji Informacioni Informatikë Inxhinieri Navale Inxhinieri Mekanike Navigacion Navigacion dhe Peshkim Detar Kimi Biologji Inxhinieri Elektrike Administrim Biznesi Menaxhim Turizmi Ekonomiks Financë Kontabilitet Marketing Mësuesi për Arsimin Fillor Mësuesi për Arsimin Parashkollor Pedagogji e Specializuar Gjuhë Shqipe dhe Letërsi Gjuhë Angleze Gjuhë Italiane Histori – Gjeografi Drejtësi Infermieri e Përgjithshme Infermier Mami Univ.  “A. Moisiu”  Durrës Administrim Biznesi Menaxhim – Marketing Shkenca Ekonomike Financë -Kontabilitet Bankë Financë Menaxhim Hotel Restorant Menaxhim Turizëm Kulturor Menaxhim Turizëm Arkeologjik Juridik Shkenca Politike Administrim Publik Infermieri e Pergjithshme Ndihmës Dentist (2-vjecar) Menaxhim Ndërtimi (2-vjecar) Menaxhim Transporti (2-vjecar) Asistent Ligjor (2-vjecar) Asistent Administrativ (2-vjecar) Teknologji Automobilash (2-vjecar) Specialist Rrjet Kompjuterike (2-vjecar) Informatikë Praktike (2-vjecar) Gjuhë Angleze Cikli i Ulët Ekspert Procesi Formimi Psikologji-Sociologji Gjuhë Letërsi – Anglisht Shkenca Kompjuterike Sistemet e Informacionit Teknologji Informacioni Matematikë – Informatikë Informatikë – Anglisht Financë – Kontabilitet  (Peshkopi) Informatikë – Anglisht  (Peshkopi) Matematikë – Informatikë  (Peshkopi) Biokimi  (Peshkopi) Psikologji – Sociologji  (Peshkopi) Financë – Bankë  (Peshkopi) Gjuhë Letërsi – Anglisht  (Peshkopi) Menaxhim – Marketing  (Peshkopi) Administrim – Biznes  (Peshkopi) Infermieri e Përgjithshme (Peshkopi) Matematikë – Fizikë  (Peshkopi) Menaxhim i Bankave  (Anglisht) Menaxhim Hoteleri Turizëm  (Anglisht) Menaxhim i SME (Anglisht) ZIRINA LLAMBRO

AMC

Te nderuar komentues! Duke mos dashur te cenojme opinionet tuaja, lutemi qe ato te mos permbajne fyerje dhe ofendime personale dhe te kene lidhje me shkrimin, apo temen per te cilen komentohet. Ne te kundert, nuk do te publikohen. Ju falenderojme qe na ndiqni dhe ju ftojme te vazhdoni te jeni pjese e Panorama Online. Moderatori

3 Komente per “Pranimet në universitetet publike, kuotat e reja për të gjitha degët”

 1. Shqiperia nuk ndertohet me mjeke, ekonomiste,juriste etj,ku jane shkollat profesionale?Shqiperia ka nevoje per zanatcinj,apo do ecim sipas nje fjale:ne Shqiperi nje eshte pergjegjes e tjetri zevendes po kush do te punoje???????????

 2. po ku jane piket ketu ? jane vetem deget dhe universitetet… mua s’me dalin …

 3. as mua nuk me dalin piket

Beni nje Koment

 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Linkedin
 • RSS
Gazeta Panorama Alexa toolbar

Parashikimi i motit


+23
H: +24°
L: +12°
Tirana
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+26° +26° +25° +25° +25° +24°
+12° +11° +11° +11° +10° +11°
+22
H: +23°
L: +15°
Durres
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+25° +25° +25° +25° +23° +23°
+15° +14° +15° +15° +12° +11°
+22
H: +25°
L: +10°
Elbasan
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+28° +28° +27° +27° +27° +26°
+12° +11° +11° +10° +10° +11°
+18
H: +23°
L: +16°
Vlore
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+25° +25° +25° +24° +24° +24°
+15° +14° +14° +15° +12° +12°
+21
H: +23°
L: +11°
Shkoder
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+26° +25° +25° +26° +25° +24°
+12° +11° +12° +10° +11° +12°
+18
H: +22°
L: +
Korce
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+24° +23° +23° +22° +23° +23°
+ + + + + +
+22
H: +24°
L: +11°
Berat
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+27° +27° +27° +27° +26° +25°
+11° +10° +10° +10° + +10°
+9
H: +22°
L: +
Kukes
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+22° +22° +21° +21° +21° +21°
+ + + + + +
+23
H: +23°
L: +12°
Sarande
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+23° +23° +23° +22° +22° +22°
+11° +12° +11° +10° + +13°
+24
H: +24°
L: +13°
Kavaje
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+26° +26° +26° +26° +25° +25°
+13° +13° +12° +12° +11° +11°
+22
H: +22°
L: +12°
Kruje
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+22° +23° +21° +22° +21° +20°
+11° +10° +10° +10° +10° +11°
+22
H: +24°
L: +14°
Lezhe
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+26° +26° +26° +26° +25° +24°
+14° +14° +14° +13° +12° +13°
+20
H: +24°
L: +14°
Fier
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+27° +27° +27° +27° +26° +26°
+12° +12° +11° +12° +12° +11°
+18
H: +19°
L: +
Pogradec
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+21° +20° +20° +20° +19° +19°
+ + + + + +
+21
H: +21°
L: +
Rreshen
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+24° +24° +23° +23° +23° +22°
+ +10° +10° + + +
+23
H: +23°
L: +
Tropoje
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+21° +20° +20° +20° +20° +19°
+ + + + + +
+20
H: +23°
L: +
Pristina
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+22° +21° +21° +20° +21° +20°
+ + + + + +
+25
H: +25°
L: +
Prizren
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+25° +24° +23° +24° +24° +23°
+10° + + + + +10°
+23
H: +23°
L: +
Mitrovica
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+20° +20° +19° +20° +19° +19°
+ + + + + +
+21
H: +24°
L: +
Skopje
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+24° +22° +23° +23° +23° +23°
+ + + + + +
+24
H: +24°
L: +
Gostivar
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+24° +23° +23° +24° +24° +23°
+ + + + + +
+21
H: +24°
L: +
Tetovo
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+24° +23° +23° +24° +24° +23°
+ + + + + +
+16
H: +20°
L: +
Struga
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+22° +21° +21° +20° +20° +20°
+ + + + + +Showbiz

Lifestyle

Teknologji

Kuriozitete

© 2015 Gazeta Panorama ONLINE. All Rights Reserved.   Programuar nga: ikoncept Privacy