GRAZIA
Home » Argument » Gonxhja u përgjigjet akuzave të Liljana Hoxhës: Si e kam njohur Teutën në ‘89-’90

Gonxhja u përgjigjet akuzave të Liljana Hoxhës: Si e kam njohur Teutën në ‘89-’90

 • Albanian
 • English
 • French
 • German
 • Italian
 

Blendi Gonxhe (majtas) Teuta Hoxha

Liljana Hoxha e akuzoi Teutën për joshje ndaj Alisë, Ramës, Klosit e Gonxhes.
“Liljana thotë haluçinacione, Teuta ishte e sjellshme e korrekte” I atakuar krejt papritur në një emision televiziv, Blendi Gonxhja rrëfen të vërtetën mbi pozitën dhe njohjen që ka pasur dy dekada më parë me Teuta Hoxhën. Ish-drejtuesi i Lëvizjes Studentore në Instituin e Lartë të Arteve (sot, Akademia e Arteve) dhe në Qytetin Studenti ‘89-’91, hedh poshtë akuzat që Liljana Hoxha i bëri gjatë intervistës me Blendi Fevziun në “Opinion”. E reja e ish-udhëheqësit komunist Enver Hoxha aludoi se kunata e saj, Teuta Hoxha, “në vitin 1990 ka qenë ndërlidhëse e Ramiz Alisë dhe Nexhmije Hoxhës me Edi Ramën, Blendi Gonxhen dhe të ndjerin Ardian Klosi… Të cilët i fuste në kurth nëpërmjet mënyrave femërore dhe i ritakonte më pas…”. I pyetur nga gazeta “Panorama” rreth kësaj deklarate, Blendi Gonxhja preferon që të mos merret me akuzuesen publike të tij, Liljana Hoxhën, por e sheh të arsyeshme që të sqarojë publikun. “Shpreh keqardhjen time për këtë pasazh të intervistës së një personazhi si Liljana Hoxha, të cilën nuk e njoh dhe nuk dua t’i hyj në hak për asgjë. Por, meqenëse pyetem nga gazeta dhe meqenëse emri im është përmendur në aludimet e saj, po sqaroj publikun, në respekt të epokës që emri im përfaqëson dhe të historisë sime personale e të brezit tim, të lidhur aq ngushtë me ngjarjet e rëndësishme historike të viteve ‘90 dhe të rrëzimit të diktaturës më të egër të Ballkanit. Nuk flas për Liljanën, as për të rrëzuar këtë halucinacion të saj, por duke folur mendoj se i shërbej publikut që të jetë i qartë”, thotë Blendi Gonxhja.

Blendi Gonxhja

Më pas ai hyn drejt e në temë duke theksuar: “Nuk ka pasur asnjë lloj ndërlidhjeje mes meje dhe për aq sa unë di, edhe mes Edi Ramës apo të ndjerit Ardian Klosi me Nexhmijen apo Ramizin. As takim e asnjë lloj përpjekjeje të askujt për të na takuar apo lidhur ndonjëherë”. Bashkangjitur kësaj, Gonxhja bën një retrospektivë të viteve ‘89-‘90 duke shpjeguar se si është njohur me Teuta Hoxhën, si dhe pozitat e të dyve në marrëdhëniet e punës. “Në vitet 1989-1990, unë si Blendi Gonxhja, kam punuar part-time në Muzeun Historik Kombëtar disa ditë në muaj si kurator për disa ekspozita të ndryshme gjatë kohës kur studioja në Akademinë e Arteve të Bukura (ish-ILA), ku rastësisht kam njohur edhe drejtoreshën e Muzeve Shqiptarë, që përkohësisht ishte me seli në Muzeun Kombëtar, znj. Teuta Hoxha. Për aq sa mbaj mend, Teuta ishte një person i sjellshëm, korrekt dhe dashamirëse krahasuar me nomenklaturën dhe me frymën e rëndë të administratës së asaj kohe. Në asnjë rast apo formë nuk di që Teuta Hoxha të ketë dalë jashtë kuadrit të profesionit dhe detyrave të saj si drejtoreshë e Muzeve Shqiptarë. Përkundrazi, ruaj respekt të plotë për etikën dhe qëndrimin e saj për aq kohë sa kam punuar në Muzeun Kombëtar. E ndiej për detyrë të theksoj se parimet dhe idealet e mia, si një ndër drejtuesit e Lëvizjes Studentore për demokraci brenda ILA, por edhe më pas në Qytetin Studenti, nuk më lejonin dhe nuk më lejojnë kurrë të ndërmarr luftë klasore kundër familjarëve të familjes Hoxha, pikërisht sepse kjo do të ishte tërësisht e kundërta e asaj për të cilën unë dhe brezi ynë luftoi dhe mbi të cilën fitoi. Unë dhe brezi im luftuam që në Shqipëri të mos kishte më luftë klasash, të përndjekur apo viktima të biografive, por që të ishim të gjithë të barabartë dhe të lirë në një rend meritokratik e demokratik. Hedh poshtë çdo aludim të Liljana Hoxhës në lidhje me sa ka thënë mbi personin tim dhe mbi atë periudhë historike”. ELISABETA ILNICA  

Liljana Hoxha: Teuta, raport shtatzënie fals për t’u martuar me djalin e Enverit

Nusja e familjes Hoxha flet për Blendi Fevziun në “Opinion”, TV KLAN.

Teuta dhe Ilir Hoxha dhe Liljana Hoxha

“Frika e Ramizit dhe Nexhmijes ndaj familjes Shehu dhe implikimi i tyre si agjentë të UDB-KGB” Akuza Teutës për kurthe femërore ndaj Alisë, Ramës, Gonxhes e Klosit. Është një ndër personazhet që ka shumë për të treguar. U rikthehet shpesh historive të vjetra, por edhe sjell dëshmi të reja. Me një kombinim të tillë rrëfimesh, Liliana Hoxha bisedoi përballë gazetarit të njohur, Blendi Fevziu, në emisionin “Opinion” të televizionit “Klan”. Si nusja e Sokolit, djalit të ish-udhëheqësit komunist, Enver Hoxha, ajo di shumë ngjarje brenda familjes së saj, por edhe “bllokmenëve” të tjerë. Për ato episode që ka jetuar vetë, Liliana Hoxha nuk pranon kundërshtime. Për ato të dëgjuara nga të tjerët apo të lexuara ndokund, bën analiza… Zonja Hoxha, a jeni e sigurt që keni ende gjëra për të thënë? Kam përshtypjen se ju keni shkruar shumë, keni folur shumë, keni dhënë intervista… Kam shumë, shumë gjëra për të thënë, e kam thënë edhe herën e fundit. Janë hollësira që bindin më shumë lexuesin, siç edhe e ngjethin më shumë atë. Si i dini ju këto gjëra? Ku i keni mësuar? Ato që unë di, i di nga jeta ime. Kurse hollësira për njerëzit e tjerë, që normalisht unë nuk i njoh, as i kam takuar, as kam ndenjur me ta, përsëri i njoh në rrugë institucionale… Çfarë domethënë në rrugë institucionale? Domethënë, ashtu siç di që unë kam qenë e ndjekur në kohën e diktaturës. Si keni qenë e ndjekur? Ju ishit nusja e djalit të Enver Hoxhës… Kam pasur dosje në diktaturë. Nuk e di sa qe gjallë Enver Hoxha apo jo, por ka të ngjarë edhe atëherë. E ndjekur nga kush? Kush tjetër veç Enver Hoxhës mund t’ju ndiqte? Nga Sigurimi i Shtetit. Sot them nga Nexhmije Hoxha dhe Ramiz Alia. Përse Sigurimi i Shtetit duhet t’ju ndiqte? Besoj për mënyrën se si më shikonin ata. Keni fakte konkrete për këtë?

Liliana Hoxha

Kam fakte konkrete, dosja ka ekzistuar, nuk e di nëse tani ekziston apo jo. Shumë njerëz m’i kanë shprehur këto dhe unë retrospektivisht i vërtetoj të tëra. Ndaj them kam shumë e shumë gjëra të tjera, ku ngërthehet e gjithë familja ime, motra, vëllai, martesat e tyre të detyruara nga Nexhmija. Jo më martesa e Ilirit me Teutën, që kjo e fundit lakon se u dashuruan e të tjera me radhë. Martesat e vëllait dhe motrës sime u bënë që të prishej martesa ime me Sokolin. Siç i di këto të gjitha tashmë, për një kohë të gjatë mezi i kam kuptuar, por i kam vërtetuar me shumë analiza, dëshmi, takime etj., ashtu di çdo gjë, shumë hollësira, por kam shprehur vetëm të domosdoshmet për ata njerëz që unë i kam përmendur aty në zbërthim të çështjes. Për ta plotësuar këtë temë madhore që në të vërtetë është çështje kombëtare. Komunizmi ishte komunizëm, komunizmi duhet të ikte meqenëse si ideal është sublim, por si praktikë polli totalitarizëm. Ndonëse komunizmi duhet të ikte, fatkeqësia reale nuk ishte “komunizmi” në vetvete, jo se bëri pak si ideologji. Sepse bëri Kushtetutën që në vetvete ligjëronte reprezaljet. Por katastrofën më të thellë në Shqipëri e ka bërë agjentura. Cila agjenturë? Cilat ishin agjenturat që vepronin në Shqipëri? Ka qenë KGB-ja dhe UDB-ja. CIA shumë-shumë ka dashur të ketë nën kontroll situatën. Këto kanë ardhur prej Jaltës, kjo është rrjedhojë e Jaltës. Është logjike, po të fillojmë me formimin e partisë, të kalojmë me profilin e Hoxhës etj., mund të thuash shumë dhe kanë rëndësi historike për t’u parë. Si detyrim i vendosjes gjeopolitike strategjike të vendit tonë, kjo çështje mbeti medoemos me pasoja. Por kanë pak rëndësi për temën tonë. KGB-ja dhe UDB-ja ishin të pranishme në Shqipëri në nivele të larta, apo jo? Rezultojnë që ishin të pranishme në Shqipëri, në nivelet më të larta. Ju keni fakte për këtë, kush e thotë? Faktet janë gjithçka që ka bërë Ramiz Alia dhe Nexhmije Hoxha. Ju po thoni që Ramiz Alia dhe Nexhmije Hoxha ishin agjenturë e KGB-së apo UDB-së. Po ishin fitimtarët. Ç’domethënë fitimtarët? Domethënë pasi bënë të gjithë luftën për pushtet, pasi shkatërruan dhe vranë të gjithë pretendentët.. Pretendentët i vrau Enver Hoxha apo Ramiz Alia me Nexhmije Hoxhën? I “vrau” Enver Hoxha, sepse ishte ai në krye. Mund të ketë pasur edhe ndonjë firmë aty që në fund të fundit, gjatë luftës për pushtet, kur i thua që ky njeri është i rrezikshëm e të tjera, vendimet janë të paracaktuara. Në parantezë, unë pashë filmin dhe kam qarë siç ka qarë çdo grua shqiptare, por këtu po analizojmë, t’i lëmë sentimentet. Pra ju po thoni që Enver Hoxha përdorej për të eliminuar ata persona që …. Enver Hoxha nuk përdorej. Është fjalë e dobët, edhe Enver Hoxha për sytë e mi është shumë i fortë dhe ashtu ka dalë i fortë. Por Enver Hoxhës i jepej një informacion i gabuar. Dhe ky informacion i gabuar nuk ka qenë vetëm kur ai u izolua, sepse kur u izolua u bë absolutisht i kontrollueshëm. Dua të them që informacioni i gabuar i jepet çdo lideri nëpërmjet rrugëve institucionale. S’ka bashkëpunëtor që t’i flasë titullarit kryesor, në këtë rast diktatorit, që ky zhvillim që po bëjmë nuk po ecën. Por do t’i bëjë vetëm lëvdata euforike. Kjo është logjika në të gjithë botën. Përse Nexhmije Hoxha duhet të ishte agjente e KGB-së apo Ramiz Alia i UDB-së, ata ishin drejtues shumë të lartë të regjimit komunist… Ramiz Alia nuk e merrte kurrë pushtetin dhe Nexhmije Hoxha nuk e merrte kurrë pushtetin pasi të vdiste Enver Hoxha, pa qenë të tillë. Po e kishte për sa kohë Enver Hoxha ishte gjallë… Po do të trajtohej nga Mehmet Shehu, ashtu siç u trajtua Mehmet Shehu nga Enver Hoxha. Dua të them në emër të tij nga Kadri Hazbiu, Ramiz Alia e Nexhmije Hoxha. Pra ju mendoni që Nexhmije Hoxha dhe Ramiz Alia kishin frikë nga Mehmet Shehu? Pa dyshim. Përse kishin frikë? Sepse Mehmet Shehu ishte më i egri i të gjithëve. Ishte i egër, por të gjithë mendojnë se ai do të sillej mjaft mirë me familjen e Enver Hoxhës… Kështu mendojnë të gjithë, por nuk mendonte Nexhmije Hoxha kështu. Ju mendoni se Nexhmije Hoxha kishte realisht frikë nga Mehmet Shehu? Nexhmije Hoxha kishte realisht shumë frikë nga Mehmet Shehu. E shprehte këtë? Familja e Mehmet Shehut është sjellë realisht shumë keq ndaj familjes sonë. Si është sjellë keq? Bënin dualizëm të hapur që nuk kishte pse, sepse fëmijët e Enver Hoxhës ishin shumë të thjeshtë. Silleshin thjesht, pavarësisht se kanë të tjera kusure në kurriz por ishin të sjellshëm, nuk ishin vanitozë, nuk ushtronin pushtetin e të atit. Kurse fëmijët e Mehmet Shehut ishin arrogantë, prepotentë edhe ndaj nesh, edhe ndaj familjes sonë ishin kërcënues. Nuk të përfillnin, kalonin përpara me makina, të fyenin etj. me radhë. Pra, ndihej ky dualizëm në Bllok. Kur ka filluar? Ky dualizëm ndihej vetëm nga fëmijët e Mehmet Shehut dhe Fiqireti ndaj Nexhmije Hoxhës. Jo nga Mehmeti ndaj Enverit. Mehmet Shehu për mendimin tim, priste me durim të vdiste Enver Hoxha. Mehmet Shehu vetë nuk i ka bërë keq Enver Hoxhës. Ndaj, për mendimin tim, Enver Hoxha ka pasur shumë të drejtë të mërzitej për Mehmet Shehun kur ai është vrarë. Si është vrarë? Është vetëvrarë apo vrarë? Është vrarë. Unë them që është vrarë, për hollësira nuk është as vendi dhe ato janë hipotetike. Vrasjen e Mehmetit ju e nxirrni në analizën e sotme, apo e keni dyshuar që në momentin që ndodhi? Unë e kam ndier që është vrarë, sepse nuk mund të vetëvritet një burrë si ai, aq më tepër që Enver Hoxha e kish falur dhe herë tjetër. Më pas në analizat që keni bërë, ju rezulton i tillë… Në të gjitha analizat ashtu më del. Me mërzitjen e Enver Hoxhës ashtu më del. Me gëzimin e Nexhmijes ashtu më del, edhe të fëmijëve, edhe me tablonë sinoptike ashtu më del. Sepse me tablonë sinoptike duhet të qetësonte Shqipërinë, njerëzit, sepse nuk është e kollajshme të vetëvritet një kryeministër, dhe duhet ta deklarojë spiun, gjë që edhe mund ta ketë besuar. I KGB-së është, sepse e ka ditur vetë Enver Hoxha dhe e ka lejuar. Ai e dinte se kush është i KGB-së dhe kush jo, pra kë lejonte dhe kë jo. Ju mendoni që Enver Hoxha e dinte se cilët ishin spiunët e KGB-së? Po. Po. Dhe i toleronte? Jo i toleronte, i linte në funksion, ua diktonte funksionin. Dhe në rastin e tablosë sinoptike, thotë që më ka dalë poliagjent. Pra, më ka dalë edhe në anë tjetër, që unë nuk e njoh. Domethënë më ka tradhtuar. Ju mendoni që edhe midis drejtuesve të lartë të regjimit komunist kishte njerëz që punonin për KGB-në dhe UDB-në? Po, është e domosdoshme, në çdo shtet kështu është. Dhe këta njiheshin nga drejtuesit e lartë komunistë? Enver Hoxha njihte ata që ua dinte hapin. Ata që nuk i njihte, po të bëheshin rrezik, do t’i likuidonte. Do t’i likuidonte në emër të së vërtetës që ata ishin rrezik ose, në emër të intrigës që u thurej nga të tjerë që ata ishin rrezik. Të gjitha këto eliminime që Enver Hoxha bënte, ndahen në dy pjesë: eliminimet e atyre që quheshin kundërshtarë politikë, klasat e përmbysura që në një farë mënyre komunizmi u mori pushtetin dhe i ndëshkoi dhe eliminimet brenda kupolës drejtuese të Partisë Komuniste… Enver Hoxha ka bërë reprezalje vetëm në luftën për pushtet. Luftën e klasave e kemi zhvilluar vetë, e ka zhvilluar shoqëria që është e molepsur nga agjentura. Shqipëria ka kaluar nën vrojtim, 1 në 3 veta do të ishte i Sigurimit. Këtë s’e ka bërë Enver Hoxha dhe as e ka ditur ai. Është e vërtetë kjo? Po është e vërtetë, një në tre veta ishte bashkëpunëtor i Sigurimit të Shtetit. Vëllai i gruas të vëllait tim ishte një ndër ata. Dhe vëllai im vdiq 40 vjeç, sepse ishte i pakënaqur me Ramiz Alinë pas vdekjes së Enver Hoxhës. E deklaroi këtë dhe për gjashtë muaj vdiq. Një histori e tillë, e ngatërruar me shumë intriga, ndodhi edhe me time motër më vonë, e cila vdiq po rreth 40 vjeç pikërisht kur do hapej publikisht. Të gjitha këto janë fakte që mua më kanë çuar në rrugën e studimit se çfarë ka ndodhur poshtë tek njerëzit e thjeshtë, pale ata të implikuarit biografikisht. Sepse mua m’i bëri Nexhmija dhe Ramizi, dikujt tjetër ia ka bërë kryetari i … Ju e ndienit këtë dhunë që ushtrohej poshtë? Nuk e kam ndier kurrë këtë dhunë që është ushtruar poshtë, e kam ndier vetëm në familjen e Enver Hoxhës, jam ngritur kundër saj, kam luftuar kundër saj… Për sa i takon Enver Hoxhës, nuk të falte për pushtet. Por ama fali Sejfulla Malishovën, fali Kristo Frashërin, e të tjerë si ata. Shumë të persekutuar i kanë fëmijët nëpër shkolla, sepse i kanë dërguar letër Enver Hoxhës dhe Enver Hoxha i ka toleruar. Unë vetë jam martuar me Sokol Hoxhën, pasi ime motër mori nipin e armikut të popullit që ishte në burg. Pra Enver Hoxha toleronte. Por ka eliminuar persona, që në gjykimin tim nuk e kërcënonin pushtetin e tij… I janë paraqitur si të tillë në rrugë institucionale. Po marr Beqir Ballukun, Petrit Dumen… Unë personalisht këtë çështje e filloj me Beqir Ballukun… Sepse në qoftë se Mehmet Shehu përbënte një kërcënim për familjen Hoxha, sipas Nexhmije Hoxhës, pjesa tjetër e tyre nuk kishte asnjë lloj problemi? Unë e filloj me Beqir Ballukun sepse atëherë kam qenë dëshmitare, sapo isha martuar. E kam diskutuar këtë gjë madje me Enver Hoxhën. Nuk e gjykoja dot sa fajtor ishte Beqir Balluku, por thosha se çfarë keni me fëmijët edhe fisin. Përgjigjja ishte shumë evazive po e pakontestueshme që këto gjëra kështu janë, mos u fut. Unë e besoj që Beqir Balluku është likuiduar nga të tjerë, nga Mehmet Shehu dhe, pas kësaj, atij do t’i vinte radha, sepse ai ishte më i fortë se Ramiz Alia kur u lidh prej krushqisë me Nexhmije Hoxhën. Në eliminimet e Enver Hoxhës disa ngjallin pikëpyetje, pavarësisht se kanë qenë njerëz të angazhuar apo kundërshtarë të tij, është nipi i tij, apo kushëriri Abaz Omari, Bahri Omari, një njeri që e kishte ndihmuar shumë, madje në momentin e pushkatimit ka marrë edhe dhurata nga Nexhmije Hoxha, dhe më pas Syrja Selko, i cili po ashtu e kishte ndihmuar. Përse kanë ndodhur këto eliminime? A i kishit dëgjuar ju në familjen e Hoxhës këto eliminime? Atëherë jo. Këto i kam dëgjuar në ‘90-n. Nuk i justifikoj, llahtarisem. Pra nuk flitej për Bahri Omarin në familje? Jo, lihej të kuptohej nga vizitat që bënin të bijtë, që respektoheshin shumë nga Enver Hoxha, edhe ata e respektonin shumë, që burri i Faries është ekzekutuar. Edhe bindja ime ishte që është ekzekutuar sepse ishte armik, ishte ballist. Se nuk ishte ashtu, këtë gjë e mora vesh pas vitit ‘90 dhe e kam thënë, diku, nderim për ata djem, të cilët të dyzuar midis të atit dhe Enverit arritën të kenë nderim për Enverin. Unë nuk do ta kisha bërë dot këtë gjë. Po për rastin e Syrja Selkos apo Abaz Omarit, nuk përmendeshin fare? Ata i kam dëgjuar nga ju, nga filmimet tuaja. Ka mjaft komente që lidhen me atë që quhet trashëgimia e Enver Hoxhës, që ndahet në dy pjesë, atë që duhet trashëgimia kulturore, dokumentare dhe trashëgimia pasurore. Ku gjenden shumë prej dokumenteve origjinale të Enver Hoxhës, ditarët, shënimet e tij, kopje të të cilëve ndodhen sot në Arkivin e Shtetit të transferuara nga arkivi i tij personal në fondin e Komitetit Qendror. Ku gjenden origjinalet? Origjinalet i ka Nexhmije Hoxha dhe Teuta për pasojë. Jo kot e kam quajtur Nexhmija 2 Teutën, jo për ilaritet, por ato funksione kishte marrë që në gjenezë, që kur u martua me Ilir Hoxhën. U martua me intriga të llahtarshme, intriga që asnjë vajzë 15-vjeçare nuk do t’i mbante në kurriz. Si mund të bëjë intriga një 15-vjeçare?

Ilir dhe Teuta Hoxha

Epo ja që ajo i ka bërë. Në qoftë se duhet të verifikohet e vërteta ime, duhet të ndalen tashmë se vjen një ditë që thuhen të gjitha. Edhe unë nuk dua t’i them të gjitha. Intriga të nënës së saj, një kartomante, një grua që merrej me stregonerira, një manipulatore. E kaluara e të ëmës së saj është shumë e diskutueshme. Kjo grua, e lidhur me Nexhmije Hoxhën që herët, çfarë nuk kanë bërë që e bija, vajza e saj, të bëhej nusja e Ilir Hoxhës. Po mund të jetë e drejta e çdo nëne që ta martojë vajzën e saj me djalin e kreut të shtetit… Po, por jo medoemos të bëjnë presion tek autoritetet mjekësore që ata të pranojnë që është shtatzënë kur nuk është. Njerëzit janë gjallë dhe le ta kundërshtojnë. Le ta kundërshtojë Nexhmija edhe mjeku. Kështu janë këta njerëz. Kështu i kanë nisur fillesat e tyre. Si kanë qenë raportet tuaja me nusen tjetër të familjes Hoxha? Ka pasur xhelozi mes jush? Kjo është një pyetje fare normale. Jam shumë e ftohtë ndaj pyetjeve të tilla. Kuptohet që ka pasur deri obsesion, i njëanshëm, sepse s’mund të ishte e dyanshme. Duhet ta njohësh atë dhe kush e njeh le ta vlerësojë, le ta pëlqejë. Si e kam njohur, si jam llahtarisur prej saj, sa ka ardhur në shtëpinë e Enver Hoxhës, këto gjëra nuk i përkasin fushës së xhelozisë humane. Janë çështje pushteti që i delegonte Nexhmija që intuitivisht unë e kam ndier që në fillim. Unë prej saj vetëm jam ruajtur dhe kam thënë që një gjë kaq e trashë, kaq e pashkolluar është shumë e rrezikshme, sepse është në gjendje që të bëjë gjithçka e komanduar siç ishte. Jeni e sigurt që nuk është motivimi i një problemi xhelozie mes jush? Po, në qoftë se është motivim xhelozie fakti që në vitin 1990 ka qenë ndërlidhëse e Ramiz Alisë dhe Nexhmije Hoxhës me Edi Ramën, Blendi Gonxhen dhe të ndjerin Ardian Klosi… Të cilët, i fuste në kurth nëpërmjet mënyrave femërore dhe i rikatonte më pas. Kjo ishte metodë jo vetëm e saj, por e diktuar dhe e njohur nga Ramizi dhe Nexhmija. Ramiz Alia në fund të fundit e çoi në burg Nexhmije Hoxhën, në mos gaboj në 1991-shin… Ramiz Alia e çoi në burg Nexhmije Hoxhën, sepse u thye paksa gjasme varianti i Katovicës, që nuk ishte Katovicë e Gorbaçovit, por ishte e Ramiz Alisë. Sepse Gorbaçovi nuk bëri Katovicën që në rast nevoje ta kthente pushtetin me gjak dhe hekur, kurse Ramiz Alia e deklaroi që pushteti ynë është i sigurt dhe ne do ta kthejmë pushtetin me gjak dhe me hekur. Kështu që në burg e futi Nexhmijen vetëm për kafe, siç futi edhe të tjerët moralisht, jo politikisht. Edhe kjo i doli nga dora, sepse ishte presioni i brendshëm, sepse ishte Sali Berisha kryeministër. Sali Berisha, cilido të ketë qenë komunist i egër apo ekstremist komunist etj., ishte nën presionin nga poshtë, nga e djathta e mirëfilltë. A ka pasur një trashëgimi financiare të Enver Hoxhës? Nuk është e mundur të ketë pasur. Mund të ketë pasur trashëgimi shtetërore. Kë quani ju shtetërore? Shtetërore quaj fondin shtetëror. Një shtet ka fondin e vet, që sot ndodhet atje ku i ka çuar i biri i Ramiz Alisë, gjatë vizitës me të atin në Amerikë. Është në libër, se si ata e kanë transferuar fondin shtetëror, thesarin e shtetit në Amerikë dhe e zotërojnë për veten e tyre. A ka pasur pasuri familja Hoxha në fund të viteve ‘90? Familja Hoxha, Enver Hoxha, nuk kishte si të kishte pasuri. Ai nuk e njihte lekun, nuk ka mbajtur ndonjëherë lek në duar apo në xhepa. Ka qenë një kohë madje, që më ka thënë “Liliana mblidhni lekë se nuk i dihet jetës”. Kur jua ka thënë këtë? Vitet e fundit të jetës. Por ndërkohë, sipas burimeve që ne jemi ende duke i verifikuar, por nuk i konfirmojmë deri më sot, në familjen e Enver Hoxhës disponoheshin mjaft bizhuteri, me vlerë të madhe të konfiskuara në vitet ‘44, ‘45, ‘46 nga ato që quheshin klasa të përmbysura, bejlerë, pasanikë të mëdhenj, biznesmenë, që nuk janë regjistruar në pasurinë shtetërore. Nëse del e vërtetë, mbetet për t’u verifikuar… Përjashtoj faktin që të jenë të Enver Hoxhës. Nuk e përjashtoj faktin të jenë të Nexhmijes dhe të vajzës dhe nuses, sepse edhe ua kam parë në duar, unaza shumë të vyera në atë kohë, që nuk i kishte njeri. Edhe vetë Enver Hoxha i ka kritikuar duke u dhënë shembullin tim me duar të pastolisura. Sot e kam edhe unë një, disa madje jo aq të vyera mundësuar prej fëmijëve të mi, se sot erdhi koha për të tërë. A flitej për vrasjet në familjen tuaj? Jo, nuk flitej. Keni biseduar ndonjëherë me Enverin për Nexhmijen? Kishte xhelozi mes jush dhe zonjës Hoxha? Xhelozi? Jo xhelozi, jo. Unë kam të drejtën e të gjithë botës, por nuk arrij të urrej, nuk e njoh urrejtjen. Ndoshta do të ishte mirë, sepse urrejtja është ndjenjë shumë e fortë e të çon përpara, ndonëse jo moralisht. Por unë kam frikë nga Nexhmije Hoxha. Çfarë mund të bëjë Nexhmije Hoxha, një grua 90-vjeçare, e vetmuar? Po flasim për xhelozitë. Të ishte për karakterin tim për këto pyetje, unë do të ngrihesha e do të ikja. Por kam ardhur të sqaroj opinionin shqiptar, ndaj dhe të përballem. Ju po flisni për xhelozi, e unë do flas për fillimet e mia, jo tani. Pikërisht se Nexhmije Hoxha nuk më ka dashur kurrë, pikërisht se Nexhmije Hoxha më ka vrarë vëllain, më ka vrarë motrën, ka vrarë gjithë shqiptarët, ata që janë vrarë e persekutuar vetëm për pushtetin e saj, unë atë grua e kam frikë. E keni ende frikë? Jo atë si person, por fenomenin. Bën Nexhmija e dytë ndonjë përgjigje në shtyp, që nuk ka lekë të blejë shtëpi se është e varfër, po ato janë të pabesueshme. Kjo tregon që fenomeni vazhdon. Sepse kanë ato bizhuteri që thatë ju, që unë i kam parë me kohë. Në vitet ‘90, Pranvera thoshte kam dollarë, kurse unë, fëmijët e mi dhe Sokoli nuk kishim të hanim. Po ta lëmë me kaq. Kështu që unë nga ajo grua kam pasur frikë që ditën që e kam parë, që ditën që shkova në Komitetin Qendror, ku e kam njohur për herë të parë. Kur e keni njohur për herë të parë? Në vitin 1972. Përse vajtët në Komitet Qendror? Sepse unë duhet të ndahesha nga Sokoli, sepse thashë nuk dua, nuk më pëlqen atmosfera këtu. Jo Sokoli, se ai më pëlqente shumë, por jetesa në Bllok, kisha shumë paqartësi, nuk ndihesha mirë. Nuk desha. Më kishte thënë edhe im atë që djali i Enverit është i mrekullueshëm, por unë nuk mund të lejoj që vajza ime të dalë me të. Kaq më duhej. Dhe ju shkuat të takonit Nexhmije Hoxhën? Unë e “lashë” në fakt Sokolin dhe ai vajti me vrap në familje dhe tha që Liliana më la. Urgjentisht brenda javës ajo më kërkoi në zyrë për të legjitimuar njohjen zyrtare. Dhe si ka qenë takimi juaj i parë me të? Kam zbritur e frikësuar. Kam vajtur në shtëpi e frikësuar, më e torturuar se më parë, ta lë apo të mos e lë Sokolin. Përse? Se ishte një grua e tmerrshme, e frikshme. Ka qenë gjatë gjithë jetës sime e frikshme. Ka qenë vetëm me ju apo dhe me të tjerët? Unë mendoj që ka qenë me cilindo që ajo ndihej e kërcënuar. Në familje ka qenë e kërcënuar prej meje. Ajo nuk është e keqe me mua, ajo është grua e tmerrshme. Nuk ka grua të dytë si ajo. BLENDI FEVZIU

AMC

Te nderuar komentues! Duke mos dashur te cenojme opinionet tuaja, lutemi qe ato te mos permbajne fyerje dhe ofendime personale dhe te kene lidhje me shkrimin, apo temen per te cilen komentohet. Ne te kundert, nuk do te publikohen. Ju falenderojme qe na ndiqni dhe ju ftojme te vazhdoni te jeni pjese e Panorama Online. Moderatori

71 Komente per “Gonxhja u përgjigjet akuzave të Liljana Hoxhës: Si e kam njohur Teutën në ‘89-’90”

 1. Per inat te vjerres, bota kane fjetur edhe me millonane. Po del dhe kjo e persekutuar. Ec e merre vesh tani.

  • Deshmitari okular

   Une nuk besoj qe Liljana te kete qene e persukutuar. Mund te kete patur ndonje ferkim me vjerren por e persekutuar jo, perkundrazi ka patur privilegjet qe kishte cdo person banor i bllokut.
   Persa i perket Blendi Gonxhes: ky Gonxhja duhet te tregohet i sinqerte dhe te rrefeje per takimet e tij te fshehta per disa nete rresht me Ramiz Aline perpara se te emerohej kryetar i greves se studenteve. Si ka mundesi qe ky person qe s’e njihte askush dhe shume me pak aktiv se plot studente te tjere arriti te behej kryetari i greves se urise?
   O njerez Liljana mund te thote plot brockulla por per nje gje te jeni te sigurte: kreret e te dyja kraheve ne politike jane futur nga Ramizi.

 2. E bukur kjjo,por per mendimin tim eshte per ti besuar vetem kur flet per ceshtje ndjenjash,ndersa qe nuk e donte bllokun apo jeten ne bllok,apo kishte edhe inate me Nexhmijen.apo kishte njohuri se Ramizi ishte agjent ,e dokrra te tilla nuk mund tu besosh pasi nga i dinte ajo keto,keshtu i bie qe te kete qene vete e rekrutuar ne ndonje agjenture,dhe per sa i perket fjaleve per pasurine,genjen,ajo ndoshta ka me shume nga te gjithe pjestaret e tjeres te familjes ‘DULLA’.Cuditem se ku na doli kaq demokrate kjo zonje dhe pse nuk e beri kete gje qe ne fillim te kjetes se saj?Pra kush do te kuptoje e dallon qarte genjeshtren dhe mashtrimet e radhes se zonjes ne fjale.Nuk e kuptoj se pse shtremberohet historia e familjes se diktatorit,dhe kjo nga nje aktore e kesaj familje?Blendi,mos harxho kohen kohen kot me keto dokra!

 3. more boll me keto telenovela se i doli boja,e verteta eshte se keta jetuan ne lluks vran e pren ke i donte qejfi,tani femijt etyre jan prap te paret e vendit,dhe kur vdesin percillen me nderime.

 4. Kjo Liliana më duket komplet aluçinante.

 5. drita bashaj

  Liljana ka dale fare nga binaret, si i thone nje fjale: eshte bere per t’u lidhur. Kjo eshte ose me e poshtra grua qe kam njohur, ose eshte shume e semure nga zilia dhe qellimet e parealizuara dhe duhet te shtrohet ne ndonje klinike speciale dhe te izolohet, se eshte e rrezikshme! Mjaft vuajtem gjysem shekulli nga diktatori dhe tani duhet te degjojme kengen e fantazmave te Bllokut.

 6. Andi Drishti

  Nuk e kuptoj se si mund te quhet serioz nje medie, tv apo gazete, qe nxjerr “sensacione” nga njerez me crregullime te personalitetit. Si mund te flase kjo grua se ka “patur dosje”, ka qene e ndjekur nga sigurimi dhe objekt i “presioneve dhe i kurtheve komplotiste”. Teori te tilla konspirative deri ne kete shkalle rrjedhin vetem nga njerez me probleme te renda patologjike. Sa per ilustrim, ne ate kohe per te clen flet kjo grua, ishte e ndaluar me ligj dhe me “Platformen e Posacme te Sigurimit te Shtetit” qe te survejoheshin e hapeshin dosje per femijet e familjaret e nomeklatures se larte komuniste. Kete ligj e kishte hartuar vete Enveri dhe ai ishte nje dokument teper sekret. Tani na del Liljana dhe pretendon se e gjithe udheheqja me larte komuniste, pervec idhullit te saj Enver, merreshin me komplote dhe kurthe kunder saj, madje duke arritur deri aty sa ti vrisnin njerez te familjes dhe vete asaj ti jepnin medikamente te rrezikshme. Kush i ha keto? Kaq naive te jene njerezit? Te pakten ne bashkekohesit e saj e dime shume mire se nuk guxonte kush te trjtonte ne nje menyre te tille nje pjesetar te afert te familjes se diktatorit. Prandaj o Blendi e ju gazetare te tjere, mos u merni me problemet patologjike te mitomaneve, por beni investigime te besueshme dhe te bazuara ne fakte dhe jo ne mendje te turbulluara, te njerezve qe u ka munguar protagonizmi dhe jane ndjere gjithnje te parendesishem.

 7. …tani une jam shume e qarte per cfare mendoj, per kush jam si individualitet, kush jemi ne shqiptaret, cfare kemi kaluar, cfare po kalojme dhe se si duhet te kemi te ardhmen. L.HOXHA

 8. kastriot alkaida

  duket se ka qene nje kone e perkdhelur ne familjen qe ka zgjedhur per te nuseruar, ka qene nje mimoza llastica e asgje me teper e keshtu vazhdon te jete edhe sot. e pa afte per tu bere protoganist ne nje drejtim ku do te shpaloste vlera intelektuale, ka zgjedhe te behet protganist nepermjet fevziut duke interpretuar sipa fervzos ato cfare ajo ka ndodhur brenda familjes se saj, dicka shume e turpshme por edhe pa nivel. presm tani te na flase edhe per marredheniet ne krevat me sokolin ose edhe me te tjere. cfare tregon kjo te gjitha jane sajesa pa asnje te vertete, tregon andrra te para e rrethuar nga gjitha te mirat.

 9. HESHTJA E GJATE ,ESHTE TRADHETI KOMBETARE!
  KOMBI RTENKON,NE KRYE BURRA SHTETI KERKON!
  RINIA NE ELITE,KY ESHTE VEC SHPETIM!

 10. kastriot alkaida

  nqs kjo interviste nuk do te kishte emra, por do te kishte iniciale, do veja bast se eshte bisede midis dy endacakesh qe flene jashte e ushqehen me mbeturina vere e dimer, gjiyhe kohen. une e pelqej kete gazete por ju lutem mos botoni shkrime te te ketij niveli. vendosni ne ndonje nenflete ku flitet per budallalleqe e marrina per kohe te lire.

 11. c’far eshte kjo dhelper apo neperk qe vjell kaq vrer tani bashke me blendi fevziu hedhin balte mbi ate familje turp te kete ajo nuse turp edhe per ate qe e mban kur ajo shan vjerrin dhe vjerren sote .kesaj i thon: rrite qenin te te haj koken: turp nji mije here

 12. Nga kjo interviste kuptova:
  1. Futja ne politike dhe mbeshtetja per Edi Ramen nga N. Hoxha e R. Alia.  (kujtoj gjithe aktivitetin e tij nga fillimet e demokracise)
  2. Stolite e cmuara te familjeve te deklasuara ne duart e femijeve te Familjes Hoxha;
  3 . Dollaret qe permend Pranvera Hoxha. 
  4. Me tutje “no coment”

 13. Me te vertete nuk mund ta kuptoj zj Hoxha, ka vite te tera qe bie “fakte te reja” per jeten e saj ne bllok, dhe ne fakt , perserit ato qe ka thene me perpara. Nje gje me beri jashtezakonisht pershtypje ne intervisten e saj dje, vazhdimisht thoshte fjale te mira per Enverin, njeri i mire, te tjeret i jepnin informacione te gabuara per njerezit qe ata “te tjeret” donin ti vrisnin, dhe nuk ishte enveri qe ne fakt donte ti spastronte shoket e tij,pastaj tha se Enveri sishte si Stalini??!!!! Po te shohim filmin e Fevziut aty jepen qarte udhezimet e Enverit per te vrare shoket e tij, te pakten 2 here. Cfare e ben kjo gje Enverin??? Po fakti qe vrau burrin e motres se vet???? VRASES!!!
  Enver Hoxha ka qene diktatori me i eger e me katil ne te tere lindjen komuniste!
  Enver Hoxha ka qene nje nga te paktet lider ne lindje, ose me mire i vetmi qe e ka mbrojtur Stalinin, sepse ka vepruar si vepronte Stalini,, se kohe pas kohe duhej te spastrohej KQ i Partise, dhe duheshin gjetur armiq per ta rifrskuar Partine!. Kjo e tregon edhe fakti qe ai urdheroi arrestimin e K Hazbiut ne emer te partise ne mbledhjen e plenumit, i think. Edhe sipas ligjeve te kohes vetem policia kishte te drejte te bente arrestimin e njerezeve me miratimin e prokurorise. Po te jap keto shembuj per te treguar se Enver Hoxha ka qene maja e piramides shteterore, dhe ai ka qene ne dijeni te te gjitha gjerave qe ndodhnin ne Shqiperi. fakti qe L Hoxha e mbron sh Enver, eshte ne me te pakten mendjelehtesi, dhe te shumten idiotesi nga ana e saj.
  Ne te gjithe mendojme se Nexhmija ka mekatet e saja, por ama ti kete bere ajo te gjitha te keqijat qe i ka bere diktatura tek ky popull??????!!! thats a bit rich!!!!

 14. Kuptohet qe dardha nen dardhe do bjere. Po ajo eshte me shume se kaq.Ajo po ben politiken e saj qe tu pelqeje te gjitheve edhe atyre qe e duan dhe atyre qe s”e duan. Qenka nje m.. dhe ai Sokoli qe rron me te e i pranon gjithe ato poshtersira.

 15. bizhouterite jane derguar nga nje mbese e ramiz alise,e cila kishte studiuar si bibliotekare me nje burse te unesco-se ne kanada!

 16. Z.Liljana (Çfar emri) i shanë tërë familjen e burrit, i shanë farefisin e fëmijve të sajë.Edhe si të qëndronin të gjitha çfar i prezenton ajo, po pse ajo e “gjor” bëri gabim dhe jetoi me njeri i cili është pjellë e një fundërrine shoqërore (ajo i pasqyron të till) a nuk kanë fëmija e sajë gjyhse nji monstrum,a nuk është xhaxhai i tyre po ashtu monstrum po a e thrrasin fëmia e sajë xhaxhain e vet xhaxha.Misionin të cilin e ka marrë tani pas rënies së familjes së burit të sajë dhe familjes së fëmijve të sajë e ndriçon karakterin e sajë shum të pa denjë për një nënë dhe kunat.

 17. Enveri iku,po si do tja bejme ketyre Enverave te tjere ! !

 18. Kasem Katereshina

  gjynaf per Lilin eshte bere per ilace e shkreta.I ziu Sokol,po si nuk u be nje here bure po mbeti hu gardhi.

 19. Nuk e kuptoj qe Fevziu merr ne interviste kete person te semure,qe ka kohe qe eshte semure dhe Fevziu e di,qe me nje lexim te thjeshte te asaj qe thote dhe shkruan,dallohet lehtesisht qe eshte me haculacione,flet pa fakte,kur thote dicka sikur lirohet,ka vare gozhden dhe mbron E.H. kot me kot.Nuk mund te rrije pa i perzier te gjithe aktoret e djeshe dhe te sotem ne vorbullen e tregimeve te saj boshe.Mendoj se kjo duhet lene e qete ne budallallikun e saj.

 20. kjo eshte budallacke ,fycke ,po ai cfare ben ,ai a i lexon keto budallalleqe ,kush i ha keto arra ka harruar se ka jetu si konteshe,aty ne bllok,dhe paska pas by….te flas me enverin ,ose me ramizin apo kan vdekur ato dhe fol pislleqe pa kuptim,si libri i fevzit,apo keni ra bashke ne ujdi ha ha moj idiote ,ti paske qene nje xheloze e tmerrshme,ndaj teutes ajo ka qene si shpirt dhe eshte,po zonja nexhmie ,ku ke by….te analizosh ti,pse nuk kerkon ballafaqim televiziv,kush te beson ty

 21. Mali Mirdita

  Po ju kujtoj nje thenie te Ruzveltit “mos u merni me te shkuaren qe te ecni perpara”.Blendi nuk ja rrit vlerat vetes dhe nuk sakteson ato qe ke shkruar apo qe ke dhene ne filmin per diktatorin duke intervistuar L.Hoxhen.Nuk i takon ketij njeriu te flasi per kete familje kur ka qene pjes e saj dhe eshte sjelle njesoj si ta e ka perfituar njesoj si ta.Sajesat e saj per kundershtime te sjelljeve te familjes ku hyri,perndjekjeve nga vjeherra etj etj jane fiksime te nje njeriu qe ka rene ne depresion te forte mendor se ka humbur privilegjet.Bledi ata qe do te vlersojne vepreat e tua jemi ne qe kemi jetuar ne ato vite dhe qe i njohim fare mire bllokmenet se i kemi vuajtur bemat e tyre ne kurriz.Mos na e nxirrni me te tv kete Liljanen se eshte e neveritshme dhe pakson audjencen per shikushmerine e emisjoneve tuaja qe na kenaqin.Banoret e bllokut ngelen po njesoj bllokmen ,shfrytezues,percmues,talles …ndaj popullsise se thjeshte.

 22. Mire kjo qe ka shku per lesh po Fevziu,Balliu dhe Bejtja ç’kane !!!!

 23. Kjo e ka bere jeten si ka dashur dhe tani po i shet. Se di kush e beson kete femer pa karakter

 24. mjaft Fevziu ja ulni vlerat vetes tuj intervistu kete te semure mendore

 25. Zonja Hoxha mundohet si kalorse hipotezash te zbardhe se si funksiononte familja e diktatorit. Spekullime gjoja te besueshme, e bejne librin e saje interesant. Mirpo ajo harron te theksoj se Hoxha ishte udheqesi diktator i shqiperise, panvarsisht te ndodhive ansore te njerezve te semure qe kishte mbledhur e mbante afer vetes. Sistemi qe zgjodhi ai per Shqiperine ishte fatal per mbare Shqipetaret dhe brezat e deri tanishem. Pasojat materiale, kulturore, shpirterore, jane akoma te dhimbshme dhe aktuale. Shqipetaret merren shume pak me kurimin e kesaj kolere komuniste qe sundoje mbi 40 vjet dhe shkateroje kombin per me shume se nje Shekull. Kete duhet ta kuptojne te gjithe Shqipetaret. Libri i zonjes Hoxha, eshte vetem nje perpjekje e saje per te sheruar shpirtin e saje me pakenaqesite gjate periudhes se diktatures. Ato qe shkruan ajo, jane shume te njohura. Eshte shume prane te vetekuptosh, qe qeveria komuniste Shqipetare ishte vegel e UDBse apo indirekt edhe e KGBse. CIA dhe te tjeret nuk kishin interesa strategjike pas Luftes se II Botrore mbi Shqiperine, apo Ballkanin. Ky eshte nje fakt, nje Realitet.
  Si munde te shkruhet qe personi Hoxha ishte i forte, i zjgjuar, apo perpiqej te rregullonte vendin, kur karshi tije eshte nje armate e vrare ne menyren me cnjerzore, kur nje popull vuan ende pasojat e diktatures etj, etj ? Nje liber per te vrare mizat.

  • ish oficer Spaç

   Zoti Agim Hamiti që është autori i disa romaneve. në kohën që ka vedekur Enver Hoxha,ndodhej në burg politik.Komanda vendosi që të burgosurit ti nisnin një telegrom nënës Nexhmije që ta ngushllonin për vdekjen e diktatorit një nga të burgosurit ishte Agim Hamiti që firmosi telegramin.Shumë pak të burgosur pranuan të firmosnin.
   Së shpejti ai telegram do botohet ne disa gazeta dhe Agimi do shohi emrin dhe firmën e tij.

 26. Turp per Liljanen
  Gjerat familjare duhet te mbeten ne familje,me qudit Blemdi Fevziu qe merret me thash e theme,Fyerja e vjehrres kunetes dhe nuses se shpis boterisht,mendoj se eshte e gabuar,bile shume e ulte,nuk duhet te merrwt opinioni mw hesape te palara te familjes Hoxha,kur Shqiperia tani ka probleme shume me te rendesishme apo po frymezoheni nga seriale si Sulltani e tani beni emisione te kota.

  • te lumte Kosovare. dhe une jam me ty, gjerat e familjes jane te familjes. Kjo Liljana eshte e anormale, e semure qe edhe te cmendurve me skedine ja u kalon. Turp per te. dhe … TURP PER ATE PORDHAC burre qe ka… Ai nuk eshte BURRE, eshte thjesht mashkull, biles dhe per ate me kujtohet gjyqi i bllokmeneve ne ate kohe . Ai kishte marre ilace per te kuruar impotencen… pra dhe mashkull nuk eshte.
   dhe dicka tjeter , TURP dhe per keta gazetaruce qe e therrasin ne emisione, kjo nuk eshte as gazetareske

 27. U be letyre kjo femer qe nuk e di del vete apo e therrasin Fevziu apo Robert Papa ne studiot e TV-ve. Duket qarte qe jo ka vuajtur nga delire dhe mani te ndryshme se perndrshe nuk do behej gazi i botes. Me kete njeri te paekuilibruar TV-te qe e ftojne diskreditojne veten dhe jo familjen e Hoxha.

 28. Teuta mund te kete te meta, si çdo njeri, por aq shume po na e larteson zonjellekun e saj kjo pilivricka-kunata e saj Liljana, me akuzat e saja cmirzeza dhe poaq shume po e deshmon veten si funderrine, sa s’ka ku te shkoje! Eshte ne karakterin e sharesve t’ua faturojne te tjereve te zezat e veta. Ate raportin fallco te shtatzanise….per t’u lidhur pas djalit te Enverit…mund ta kete perdorur vete kjo shtrige…”Desha te ndahesha nga Sokoli ne ’72-shin…”, “Edhe babai nuk donte qe une te jetoja ne bllok…”!!!!!!!Kujt ja shet keto broçkulla kjo, mo jahu! Mbaj mend sa diskutime u hapen ne opinion kur ky baba(Lili Sotiri) qe s’e donte bllokun(!!!!!!), sapo martohet Lilka me Sokolin, na vjen nga zdrukthtar ne rrethin e tij, sekretar i par i KP te nje rajoni ne Tirane!!!!!

 29. Ju lutem zonja Nexhmije kam nj e pyetje per ju ,dhe kush do qe e di çfar pune ka bere Ilir Hoxha ne vitin 1984 Ju faleminderit.

 30. lumthi Enver hoxha cfare nuse ka mare per djalin kete nuse edhe nje evgjite nuk e ma per grua ajo eshte e harruar .O sokol ndaj kete budalle si fle gjume me te ne krevate po te shana nene ne televizorin e fevziut

 31. Ajo qe thote Liljana Hoxha per E.Ramen, B.gonxhen e Klosin eshte e vertete. Keta te tre ishin te futurit e N.Hoxhes e R.Alise ne levizjen demokratike. Blendi Gonxhe e ka marr te drejten e studimit per ne Konservator – pikture nga vete “xhaxhi Enver”. I jati i Gonxhes, mburrej per kete dhe tregon historine: kur “shoku Enver vizitoi Gjirokastren, Blendi i vogel i del perpara dhe i jep nje flete ku kishte vizatuar makinen Mercedes te Hoxhes, dhe “shoku enver” e perqafon Blendin dhe i thote qe ti ke talent dhe kur te rritesh do te shkosh ne shkolle per pikture. Kur mbaroi te mesmen, Blendi i con leter “xhaxhi Enverit” duke ia kujtuar premtimin. Keshtu “piktori” Blendi fitoi te drejten e studimit per pikture ku dhe u njoh me Edi Ramen. Me tej, “no coment”

 32. Një diçka po më bënë përshtypje të madhe.Që ka çuar i biri i Ramiz Alisë, gjatë vizitës me të atin në Amerikë në 1989 arin shqiptarë kjo lë të kuptohet se paskemi patur lidhje me Amerikën?

 33. Vijim: A ka pare ndonjeri ndonje pikture te “Piktorit” B.Gonxhe?!

 34. Kjo e gjora nuk ka faj se eshte e semure rende, por ky Fevzo cfare njeriu eshte qe e degjeneron emisionin ne kete derexhe.

  Obobo c’thote kjo; motren dhe vellane ma ka vrare Nexhi! Cdo gje tjeter i zhvleftesohet, pasi keta kane vdekur nga e njejta semundje qe kane te trasheguar ne familje (s’me kujtohet cfare semundje). Kam njohur motren e saj, te ndjeren bashkeshorte te prof Radovanit, e cila e jetoi jeten ne fund te saj pasi me ka treguar vete se do te vdiste dhe e dinte kete nga nje semundje qe kish vdekur edhe i vellai.

  Pale kur thote qe s’donte te martohej me Sokolin! Lili, e di gjithe Petro Nini se si ju ngjite ti Sokolit, i cili ne fakt nuk te pelqente fare ty, por motren tende qe ishte yll e bukur.

  Gjynah vertet, si e lejon Valbona dhe djali te dale kete neper emisione, se Sokoli ka ik per vete per shele.

 35. pa dyshim familjaret e hoxhes duhet te kerkojne ndjese puplikut per ato qe kane bere qofte dhe kjo liljana . dy jane problemet qe ka liljana . njera eshte se ka dale me gisht ne goje nga trashgimnija e pasurise se enverit qe duket se i disponon e shoqja me djalin tjeter . dhe manipulimi politik e mediatik i saje i fakteve historike mbeshtetur kjo nga z fejziu cka te ben te gjykosh se kjo sponcorizohet nga berisha .lidhja qe do ti beje gonxhes klosit rames jane te qarta nga kush behen . klosi ndjese paste ishte i pari qe shkruajti kunder ramizit enverit e nexhmijes sa per kete ato nuk ja falen dihet qe shkonin keq shikoni se dhe homazhet e tije ato femijet e tyre nuk ishin gonxhe padyshim ishte nder te paret studente qe dolen kunder rregjimit kjo dokumentohet lehte ,rama po sigurisht tha qe me komuniste si saliu nuk ka demokraci .pra fejzo si gjithmone po ben fallsifikim e historise ne favor te berishes.kjo eshte qartesisht sajesa e saliut sepse eshte ai qe po flet per ato qe ka thene ai qe e beri kryetare te PD ramizi sikur do ti beje rama .lijna na nxjerrhoxhen te paster diktatorin e quan te mire sepse eshte babai politik i saliut dhe mallkon nexhmijen neperken njesoj si enveri sepse do qe ta beje pjse te ramizit gonxhes etj. pra saliu eshte i mire se besont enverin gonxhja klosi rama te keqij se besinin ramizin .

 36. O BLEDI REALI-kush e mba gjalle luften e klasave dhe denigrimin shqiptare?!
  DEMOKRACIA JOTE NUK ESHTE E JONA-ZHGENJIMI ISH FATAL,KOMBI NDODHET NE GREMINE…SKENARET KUSH I KURDISI,KUSH I ZBATOI…KUSH I VAZHDOI…KUSH..??!
  MBI 20 VJET QE PRITEM PER FALJE,PAJTIM KOMBETARE,BASHKIM TREVASH..DHE JA PARA KEMI HUMNERAT!!

 37. pyesni ilir meten car i ka thene ramizi par se te vdiste per saliun.

 38. pyesni saliun per enverin nexhmijen e ramizin se ai ishte si i shtepise tek ata.

 39. ne kohen kur ka gjera te rendesishme per vendi shikojme se kjo liljana blendi i saje dhe saliu fillojne lojen blloku ramizi bllokmenet etj . kush i ben ? i ben ai qe nuk denoje krimet e komunizmit se i perkiste asj pjelle ai qe nuk lejoje turmen te shkonte ne blluk ai levizjen studentore kunder regjimit e ktheu ne nje parit ku te bente karriere si dikur ai qe ka vrare si enveri po ama diten ai qe rrahu te persekutuarit politike, ai qe akoma nuk ka deklaruar qe e ka flakur teseren e PPSH ky eshte sali ram berisha

 40. arber shkembi

  Edhe hitleri nuk ka pranuar qe ka bere krime,edhe enveri nuk pranoi qe ka bere krime,as stalini,as sadami.E kush eshte ai njeri qe pranon kunder vetes se tij?Kjo eshte edhe per tu z gonxhe.Ato metoda te sigurimit qe thote zj liljana populli i ka kaluar ne kurizin e tij dhe nuk eshte nevoja te na mbushesh mendjen.Ata qe jane kundra saj jane hipokrita.Ajo nxorri te vertetat,sigurisht per inat te vjeres,por jane te verteta.Ne duhet ta pranojme te kaluaren,se te gjithe kemi qene viktima te atij rregjimi.sigurisht,ca nga terrori,ca nga ligesia qe kane patur ne shpirte.,por ata qe kane qene ne poste ose kane bere krime,ose servilin.Dhe ti gonxhe te na tregosh,,ke bere krime?apo servilin?Nuk i shpeton dot keture epiteteve popullit te masakruar nga fara juaj pushtetore.kriminale.

 41. shqiptar tirone

  Ju lutem lexojeni kete fraze: “Kështu që në burg e futi Nexhmijen vetëm për kafe, siç futi edhe të tjerët moralisht, jo politikisht. Edhe kjo i doli nga dora, sepse ishte presioni i brendshëm, sepse ishte Sali Berisha kryeministër. Sali Berisha, cilido të ketë qenë komunist i egër apo ekstremist komunist etj., ishte nën presionin nga poshtë, nga e djathta e mirëfilltë.” Une e di qe Sali Berisha eshte bere k/minister vetem ne 2005 dhe jo ne kohen e Alise. E dyta, bllokmenet u gjykuan kur erdhi PD ne fuqi, pra kur R. Alia kishte dhene doreheqjen. Nuk e di pse Fevziu nuk e kapur kete fraze? Nuk ka dashur apo…?
  Sa per florinjte e bizhuterite, ju lutem kthehuni e lexoni intervisten e ish punonjesit te Sigurimi ( emrin e kam harruar, porse di qe eshte vjehrri i Perikli Dhalesit. Banoret e vjeter te rruges se Kavajes e kane njohur mire, sepse isht kasap tek dyqani afer Kishes Katolike). Kjo interviste eshte botuar ne numrat e pare te RD-dhe autori tregon se ç’kishte pare kur i kishte dorezuar Enverit florinjte e grabitur.
  A i a vlen te merremi me keto komente, kur ne me te shumten jane mllefe personale? Pastaj s’eshte nevoja qe L. Hoxha te na tregoje historine e Enverit dhe B. Omarit. Kete histori e dime shume me mire se ajo, sepse prinderit dhe te afermit tane kane qene deshmitare te kohes. Plehrat kane vetem nje ngjyre dhe nje lloj “arome”. Mos u mundoni qe te beni seleksionim brenda kazanit te ketyre mbeturinave.

 42. Nuk është cudi që Liliana të ketë pasur më shumë se thjesht simpati ndaj të vjerrit dhe anasjelltas. Kjo ka provokuar Nexhin, e cila ka nxitur dhe nusen e djalit tjetër kunder Lilit, duke sjellë kështu konflikte xhelozie të shoqëruara nga drama familjare…..Në shenjë hakmarrjeje Nexhi krijon marrdhënie aleate med Ramizin…më pas i mbetet Klanit të përfundojë skenarin e telenovelës “Saga e Bllokistëve”…. Një telenovelë e tillë do bënte boom të madhe edhe në Brazil apo Turqi….Përvec vlerës në zhanrin filmik telenovelistik, asgjë me vlerë nuk ka nga këto dëshmi….

 43. Kush ka bere zbor pasuniversitar tek repartet ushtarate tek Rrapi i Treshit ne Tirane, duhet ta mbaje mend nje doktor ushtarak te shendoshe e te shkurter, i cili detyre kryesore kishte kontrollin e cilesise se pilafit per dreke. Ky ishte babai i Blendi Gonxhes qe mburrej me favorin qe i ka beri “shoku Enver” djalit te tij per te vazhduar studimet ne Konservator, pikture.
  Liljana Hoxha, me ate inatin e saj po tregon te vertetat e familjes Hoxha, si dhe lidhjet e kesaj familje me njere qe i perdor ne politike: Rama, Gonxhe, i ndjeri Klosi etj. Vetem keta mund te flisnin ne ate kohe ( filimi i viteve 90-te) aq hapur kunder komunizmit pa patur frike nga sigurimi.

 44. Nuk e di, por edhe unë i bashkohem komentit të mësipërm se deklaratat publike të Liljanës, mund të jenë subjekt fantastik për një telenovelë. Cuditërisht personazhet e Bllokut më përngjasojnë shumë me ato të filmit “Beautiful” – familja “Forrester”:
  Ja se si do të ishin personazhet, parë nga këndvështrimi i i Liljanës:

  Eric Forrester = Vet i madhi
  Stephanie Forrester = Nexhmija
  Ridge Forrester = Sokoli
  Brooke Logan Forrester = Liljana
  Thorne Forrester = Iliri
  Felicia Forrester = Pranvera
  Darla = Teuta
  Sally Spectra = Mamaja e Teutës

 45. Nje shtypi serioz nuk i shtohen lexuesit duke intervistuar pacient psikik!Po nese “KLANI”nuk plotoson kuoten le te shtoje nje 5% tjeter tek TAX e Sheshte qeveria se do tia bejme kabull t’a nxjerrim kete organ nga “sikleti”!

 46. Liljana nuk është as fyçkë e as e marrë (Blogist nxirrni pasqyrat dhe shikoni veten).Nuk e di nëse a ju kujtohet që po kjo Liljanë para disa kohësh është shpallur më e mira në On Line, si publicistja më e mirë.Pra të gjithë që shajnë dhe fyejnë,mendojë se nuk e kanë nivelin e të kuptuarit të Liljanës.

  • Liljana eshte nje e rrjedhur nga trute e kokes komplet. La nam ne Kanada kur erdhi te kerkoje azil politik se do e vriste Nexhmija ?! I cuditi dhe kanadezet qe per keto ngjarje jane “suckers” dhe i hane menjehere. Por jo, s’e hengren. Dhe te mendosh qe ne Kanada e ka fitu azilin dhe nje qe ka thene qe ra nga anija dhe e nxorri delfini ne breg :)) I dhane nje dore me ilace dhe e nisen prape mbrapsh. Liljana eshte bere tamam per tu lidhur dhe gjynah qe nuk e lene te plaket rehat po ja ngacmojne semundjen me intervista..

 47. As nuk diskutohet qe E.Rama,B.Gonxhe etj jane futur nga R.Alija ne aktivitet poltik si kollona te pesta,z.Liljana ketu ka thene nje te vertete te madhe.Sjedhja e Edvin Rames nga Parisi dhe futjes ne qeveri nga Fatos Nano del qe ka qene nje urdher i Ramiz Alise.A ju kutohet se kur Edvini u be kryetar bashkie, Blendin e beri nen vete dhe ky ishte sekseri i Edvinit per lejet e ndertimit,vodhen sa deshen dhe me voneGonxhja ja mbathi ne Spanje ne mos gabohem,nga frika e nje arrestimi te mundshem dhe ja hodhi e sot leviz lirisht pa problem.

 48. Hyso Burgajeti

  Nuk e di kush thote te verteten,por ama me ben pershtypje vetem nje gje.Ne te gjithe emrat qe permend,nuk gjen asnje qe te jete rrjeshtuar ne krah te Sali Berishes.Psh,ne udheheqje te studenteve te dhjetorit,ishte dhe Azem Hajdari edhe Arben Imami,edhe Ilir Meta etj etj.A nuk flet ky fakt,se ka nje mareveshje te fshehte midis saj dhe Sali Berishes,per te mbrojtur njeri tjetrin?A nuk bene deklarata reciproke te dy kur doli foto e tyre ne varken e Drilonit,se kishin respekt dhe miqesi midis tyre?Tjeter,te gjithe brezi i asaj kohe e dine se sa fuqi kishte kjo “e persekutuara” e asaj kohe.Ne se kishe nevoje per ndonje nderhyrje,vetem nje takim me ndermjetesim me Liljanen dhe mbaroje pune.Problemet e brendeshme nuk i di dhe nuk flas.Por per ato qe jane jashte familjes,kane dhe te tjere njohuri dhe nuk te le njeri te deformosh realitetin e gjerave.Kjo,le te flase me shume,per kafet e shumta qe pinte ne orar te punes, me drejtorin e ATSH-se dhe suiten qe i shoqeronte ne ate kohe.

 49. kjo femer alucinante duhet abandonuar kjo eshte totale e cmendur. Nje pyetje ti behet asaja Kush e bente punen tende ne reviste?
  pergjigje:i ndjeri Vasil Melo !

 50. Raport shtatezanie falls ??!!! Ne ate kohe ??!!! Jo moj Lili,ne ate kohe nuk kishte asgje fallso,as raport shendetesor,as pasaporte e as diplome fallco! Fallco paske qene vetem ti e “perndjekura” e bllokut!

 51. Jo me kot dhashe nje mendim para disa ditesh,dhe ja e vertetoi Gonxhe ate qe desha te thoja.Mirupafshim

 52. O lexues te mire,

  Eshte e qarte qe Zonja Liliana eshte ne nje gjendje te rende mendersiht. Kete e them me keqardhje njerezore, pavaresisht nga mesazhet a informacionet qe jep per veten e familjen ku bente pjese. Ne fakt, Blendi Fevziu besoj eshte i qarte per gjendjen halucinante ne te cilen ajo ndodhet ( me sa kam pare une Blendi eshte goxha me kembe ne toke) dhe thjeshte nga ana njerezore nuk duhet t’ia ushqeje keto fantazira duke e ftuar e promovuar librin e saj. Une e kuptoj qe ajo do te kete spektatore per emisionin e tij, por kjo zonje e gjore ka nevoje per ndihme te specializuar mjekesore , e jo te motivohet ne persiatjet e veta paranojake. Kjo eshte e thene thjeshte ne ne aspekt njerezor, pavaresisht kush eshte ajo e cfare perfaqeson. Me vjen cudi qe familja e saj (fenijet ndoshta) nuk arrijne t’a ndalojne ne kete poshterim publik per shkak te paranojes se vet. Sigurisht qe mund te kete fakte te verteta ne ate qe ajo thote, por realiteti i saj eshte shume i deformuar e zonja Liliana eshte teper konfuze e me tendenca te forta paranojake. Kesaj zonje i duhet ndihme e me pas, ndoshta kur te dnihmet me mire, mund te vendose qe vertete te pasuroje historine me detajet e intrigat qe di per jeten ne ish-bllok. Por per momentin…kemi vetem nje njeri te semure.

 53. do te deshiroja me gjith shpirt qe fundi i dulles te ishte si i kadafit dhe gjith sorollopi i tij te kishte dale para gjyqit dhe te denohej me ligjet qe la dulla…..se me keto inetrvista bajate duket sikur mbulohet m…… me sh……

 54. Lili eshte ma se mire me trute e veta:
  Lili tregon te verteten si per kishe studentet(qe ishin ndoshta te paret qe shkruan kunder,po me urdher te Ramizit,sikur Berisha kur publikoj artikullin e tij,i cili cuditerisht na u dorezuar ne Pariz .. e te cilin e e dhe e publikuam ne gazetat franceze;Keta ishin te derguar nga Ramizit ne pariz,londer belgike svicer sikur Rama,sikur cupi ,azemi e shume te tjere!)
  Nga semundja e mjekimi qe merrte,dihet qe enveri qe moti ishte jo burr,edhe nexha kishte dashuri ma shume qe ne rinine e saj me Ramizi-kete e tregonin ish shoqet e saja ne diaspore)Ndoshta liljana kete e ka pa edhe per kete eshte trajtur aq keq nga nexhmija…liljana di shume ma shume se cka na tregon,po ajo flet vetem perte mbajtur nen dore dias te tjere-Berisha nje nder to- edhe lili ka dosjet krejt mos u merziteni!kjo flet kur i rezikohet dicka ,sa per ti mbjatur “armiqet” e saj nen presion e nen kontrol!

 55. Vetem njefar Iliri,duke perseritur te njejtat komente,mundohet te krijoje lidhje te R Alise me E Ramen.Keshtu mundohet me lan ne harrese sherbimet e Sekretarit te PPSH Sali Berisha.Rikujtoni intervisten e te ndjerit Hysen Shoshori,per deshmitarin ne gjyqin e tije,i cili kerkonte per te ndjerin varjen ne litar.Ky deshmitar ishte vetem spiuni i sig te shtetit Sali Berisha.Prandaj Iliri te mos mundohet me vu shejin e barazimit midis Rames,Gonxhes me Berishen.

 56. Besoj qe publicisti te hedh drite mbi te vertetat historike te atyre politikaneve qe nuk kursyen as shitjen e coptimi si dhe ,bashkepunimin me te fqinjet, dhe hap pas hapi deri ne ditet e sotme se cfare po ndodh

 57. Asnjeri nga keta nuk besohet , perralla me mbret thote kjo , akoma vazhdojne te tallen , skandal , mjere Shqiperia.

 58. Blendi Gonxhja

  Per Ilirin anonim

  O Ilir qe u lodhe me detaje mbi mua e mbi babane tim e mbi jeten e te tjereve!

  Nuk po te fyej e nuk do bie ne nivelin tend por po humb pak sekonda per te te ndricuar pak ne erresiren ku jetoke, i vogel dhe i lige njeri…

  Per te te kenaqur po te konfirmoj publikisht se vizatoja vertete shume shume bukur, sidomos automjetet, isha nje femije ne femijerine time me familjen e transferuar nga sistemi ne Gjirokaster. Ka qene viti 1978 besoj kur Enveri beri nje vizite ne ate qytet dhe kaloi e ndaloi edhe ne lagjen Palorto ku une jetoja. Natyrisht qe ne vitin 1978 e ne moshe 8 vjecare une nuk mund te isha dot as dizident, as revolucionar e as te dilja ti beja atentat Enverit ne lagjen e tij ne qytetin e tij!!!!!!!!!!!! (o ditezi) Cfare imagjinon nje femi 8 vjec ne klase te dyte fillore kur i gjithe qyteti e lagja festonte ardhjen e komandantit suprem – A e kupton sa qesharak behesh?
  Askund e asnjehere ne jete une Blend Gonxhja nuk kam pretenduar apo deklaruar se jam rritur ne ndonje familje te persekutuar, as te vuajtur, babai ishte mjek ushtarak dhe nuk diskutohej qe kishte teser partie si cdo person ne nje karriere normale ne vitet e diktatures – pse cfare do bente im ate? Do luftonte i vetem sistemin pa asnje shans? Ai si shume bashkemoshatare te tij besonte, punonte me ndershmeri dhe shtynte perpara jeten e tij dhe te familjes me gjerat me te rendesishme, shkollim, edukim, respekt, mireqenie sa me e mire per kushtet – im ate nuk i ka bere kujt keq ne jete e nuk ka qene i perfshire kurre ne asnje ligesi partiake apo te nomeklatures. U rropat transferimeve ne veri e ne jug tere jeten e vet me mamane time jabanxhinj qytet me qytet e mezi realizoi transferimin ne Tirane ne fund te vitit 1983. Me pas ka punuar instruktor ne repartin e stazhiereve ne Tirane, aty ku thua, perseri mes profesionit te doktorit e ushtarakut e edhe aty vec mire di te kete bere e vec ka ndihmuar. Im ate ndoqi me ankth vitet e fundit te diktatures me merakun e cdo prindi te sillte ne shtepi buken dhe rrobat e nevojshme per jetese dhe kemi vuajtur si cdo familje normale tiranase ne ate periudhe. Ne nuk jemi persekutuar per fat ndonjehere e as kemi patur te burgosur a bigrafi te keqe dhe nje moter e imja e madhe ka mbaruar shkollen e larte per gjuhe te huaj, motra me e vogel per violine e me pas per mesuese ndersa une Liceun dhe ILA. Femije te dy prinderve intelektuale, babai mjek e nena mesuese ne normalisht nuk ishim as injorante e as idiote.

  Ne lidhje me vizatimin per Enverin, te mungon dicka ne arkivin tend “sekret”. Eshte e vertete se vrapova t’i dhuroja Enverit vizatim por kisha dy flete, tek e para kisha vizatuar Qemal Stafen qe cdo femije e kishte idhull dhe tek tjetra Benzin e tij limozine, te dyja shume vizatime te bukura dhe Enveri, pasi i tha shoqeruesve te trembur te me linin te shkoja tek ai i pa, u habit dhe i vleresoi, e me tha do te te shkruaj. Pak muaj me vone vizatimi im i Qemal Stafes fitoi cmim ne Revisten Pioneri te asaj kohe, ishte vertet shume i bukur si vizatim (nese me jep nje e-mail ta dergoj ta vleresosh..:-)))

  Tani si thua ti, a mos duhet te mos rrezikoja me Qemal Stafen meqe vite me vone doli sikur e ka vrare Enveri…???? Eja ne vete o njeri, gjej nje jete tenden dhe jetoje. Mos nxi e fyej jetet e te tjereve!

  Ne liceun artistik te Tiranes kam hyre me konkurs te hapur, qe heren e pare dhe kam qene nder me te vleresuarit per grafike, vizatim e dizajn. Arkivat aty jane e nese do shko shiko nivelin time mes te tjereve.

  Ne Akademine e Arteve kam hyre me mesues Bashkim Ahmetin, nje nga penelat me te mire shqiptare. Edhe aty arkivat aty jane e mund te pyesesh e te shikosh nivelin mes te tjereve….ah se duhet thene, ne 2 vitet e fundit nuk e frekuentova shume akademine sepse u investova per liri e demokraci (vitet 1989 – 1992) per te te bere edhe ty te jetosh sot me i lire…. por jo qe te abuzosh me lirine duke baltosur te tjeret…. o i shkreti ilir…..

  Ne lidhje me Liljanen kam sqaruar me lart….

  Gjithe te mirat o Ilir paparazzi………..

  Blendi Gonxhja – bgonxhja2002@yahoo.com

 59. liljana me duket shume e sinqert dhe jo e cmendur,nuk eshte turp te flasesh drejt dhe pa exzagjeruar asbje gje meqe te gjith njerzit jane kurjoze per jeten qe behhej ne bllok,edhe nje lidhje me e shpejte me ameriken do kishte qene nje pluse i mire per shqiprin dhe do te te thoja qe jo cdo gje qe ka bere enveri ka qene negative.Po te gjithe shqiptaret duhen te dine qe shqiprine per here te pare e beri shtet nje artist si enveri.Dhe lilijane flet per cdo gje me sinqeritet dhe nuk shikoj asnji gje cmendurie por vetem siqeritet.Po ti ishin te gjithe njerzit si lilijane shqipria do kishte hecur nje hap peprpara

 60. Teksa lexoja nje liber rreth Hitlerit me beri pershtypje nje fraze qe thoshte: ‘Historine e shkruajne fitimtaret.’
  Nexhmija Hoxha dhe Ramiz Alia jane te humburit e histories se diktatures.
  Sot Liljana Hoxha mund ti komentoj si te doje po ne kohen kur jetonte si nuse e familjes Hoxha xhelozonte kunaten e saj Pranvera Hoxhen perse rest room e kishte me complete te kuqe dhe Liljana duhet ti kishte ato patjeter.
  Sa per akuzat qe ka ne lidhje me Teuta Hoxhen jane really nonsense. Me perjashtim te nje orgjije te shfrenuar nuk ka pasur asgje tjeter ajo lidhje. Aty kane qene perfshire edhe persona te tjere qe Liljana Hoxha nuk I permend pasi ata nuk njihen ne asnje forme ne politiken Shqiptare.
  Eshte me rendesi qe njerezit ne Shqiperi te ndalojne se marruri me nonsense, se nuk vlen per asgje.
  Kujt I sherben me e kaluara. Thone qe njerezit qe jetojne me te kaluaren vdesin ne deshperim.
  Ju uroj shume fat Shqiperise in general election. Good Luck Albania!

 61. Ilir,
  diku e kam degjuar edhe une historine e automobilit te vizatuar nga zoti Gonxhe, po qe eshte mese normale per nje djale qe te kete passion automobilat, pasi kam djale edhe vete.
  Dhe se prinderit do te perdornin gjithcka pr te siguruar te ardhmen e femijeve te tyre. Eshte normale. Vetem ne mentalitetin shqiptare femija perjetesisht do te vuaj ate cfare ka bere prindi ne formen e abusimit psikologjike, moral, ndoshta dhe fizike.
  Ne vitet 89-90 krahas zoti Rames, te nderit Klosi, deri diku edhe zotit Gonxhe, ishin pena me te fuqishme qe me artikuj te ndryshem ne gazetat e kohes: Zeri I Popullit, dhe Drita shkruanin manifested e demokracise.
  Refleksionet e Z. Rama, Gonxhe ishin too far behind…
  Prandaj komentet e znj.Hoxha jane really nonsense for me.

 62. Shqiperia eshte akoma e humbur. Sa bija and bij Kane humbur jeten pa asnje aresye vetem duke vrare njeri tjetrin . Sa familje mund te gjeni ne shqiperi qe nuk ka humbur nje njeri te shtrenjte ? A ka ndonje fshat ne shqiperi qe ka tani medical clinic , dental klinic or farmacine qe e financon shteti ?Jo!!! Sa people jane analfabet ne shqiperi sot ? Kur perpara trasirave ishte e veshtire te gjeje me perjashtim moshat e vjetra . Kur sot numerohen me mijera people ne mosha te reja qe nuk dine basic mathematic, literature , Sa people sot jane te ngujuar neper shtepia qe ne fact keta njerez jetojne ne terror??? Shikoji universitetet tona sot ne Shqiperi me shume ngjasojne me brothel apo me vende te specializuara per tregti notash??? Shiko spitalet tona ku Kane arritur ato jane kthyer ne vende qe nuk mjekojne people por ne vende ku shitet edhe behen compromise . Ku njeriu trajtohet is nje kafshe pa dinjitet . Ku shitet ilace te skaduara nga authoritet shterore edhe blehen keto ilace nga njerezit e semure . E kush e ka problem ?? Sa vajza te bukura jane rrembyer me force nga familjet e tyre edhe jane derguar jashte per tregti ??? Ne fakt kjo trogon se shqiptaret jane munduar te behen millionaire per 24 oresh . Eshte Enveri akoma per tu fajsuar ? Jo . Ne jemi per to fajesuar . Sepse ne besojme ne vjedhje , prostitution , drugs , qe te bime successful .

  Kjo grua e ” mjere” eshte per tu ardhur keq se sa e pa zonja eshte , se sa jeloze e pa pare eshte , sa naive qe akoma ‘bark on wrong tree” ( qe leh si qen pa prue ne tavoline nje argument te mire . I strongly believe that this poor woman needs to grow up a lot . Ne shqiptaret duvet te kerkojme me shume nga vetja jone , te besojme me shume ne Pune edhe te kujdesemi me shume per njeri tjetrin edhe te bashkohemi me shume se kurre . Pasi familja Shqiptare eshte shkaterruar . Ne keto dite motra nuk njef Motren per moter, babai djalin per djal , vellai viellaun per Vella . Te gjitheve na mungojne ato vite qe ne jetonim ne shoqeri si ne nje familje te madhe moderne . Kur te gjithe njerezit kishim endra te realizueshme . Por me siguri ne nuk na mungon koha kur disa njerez te zgjuar jane denuar. Vetem per idete e tyre politike ! Por ne fund te fundit keto gjera Kane exzistuar edhe ketu ne Angli . Democracy te kulluar nuk ka . Por disciplina eshte factori numer 1 qe Ben shtetin edhe familjet te ecin ne rruge te drejte . Per disa arsye une e dua legacies e tij back .

 63. Çdo vit që kalon, bota bëhet një vend gjithnjë e më i rrezikshëm. Është mbushur plot me ushtri që luftojnë me njëra-tjetrën, me politikanë të pandershëm, me udhëheqës fetarë hipokritë e me kriminelë të regjur. E marrë si një e tërë, bota s’rregullohet më. Bibla tregon se po afrohet koha kur Perëndia do ta zhdukë këtë botë të ligë, gjatë luftës së tij të Harmagedonit. Ajo do të zëvendësohet nga një bote e re dhe e drejtë.—Zbulesa 16:14-16.
  Vita Lule Shumë kohë më parë, në Bibël ishte parathënë: «Na ka lindur një fëmijë, na është dhënë një bir dhe mbi supet e tij do të jetë sundimi princëror. Ai do të thirret . . . Princ i paqes. Sundimi i tij i madh princëror dhe paqja nuk do të kenë fund.» (Isaia 9:6, 7) Për këtë qeveri, Jezui i mësoi ithtarët e tij të luten: «Ardhtë mbretëria jote. U bëftë vullneti yt, si në qiell, edhe në tokë.» (Mateu 6:10) Siç do ta shohim në kapitujt e ardhshëm të këtij libri, së shpejti Mbretëria e Perëndisë do të shkatërrojë të gjitha qeveritë e kësaj bote dhe do t’i zëvendësojë ato. (Danieli 2:44) Pastaj, Mbretëria e Perëndisë do të sjellë një parajsë tokësore.
  Kur jeta te mbaroje, secili prej nesh do te qendroje perpara Perendise ne Diten e Gjykimit dhe do te jape llogari per jeten e bere. Pavaresisht sa te mire kemi qene, perpjekjet tona me te mira do te jene si “lecka te qelbura” ne veshtrimin e Perendise, dhe mekati me vogel na ndan nga Perendia.
  Kur thua se beson qe je njeri i mire dhe i ndershem, mbaj ne mendje se po e mat veten me mase njerezore dhe jo te Perendise. Nese e krahason veten me Hitlerin patjeter qe duhesh te jesh “I mire”. Por po te krahasohesh me Nene Terezen? Shume njerez bien ne mes te ketyre dy ekstremeve.
  Bibla na meson se askush nuk eshte pamekate(Romaket 3:10). As ti. As une. As Nene Tereza. As shenjtoret. Madje as Profetet qe Perendia dergoi ne toke gjate shekujve te kaluar. Vetem Perendia eshte pa mekat. (Luka 18:18-20)
  Jezusi kishte fjale te fuqishme per Farisenjte e diteve te Tij. Ata u munduan te meritonin favorin e Perendise duke vepruar si fetare. Por Jezusi i quajti ata “pjelle neperkash”. Shiko gjithashtu Mateu 9:11
  Kur ne mendojme per standartin e shenjterise te Perendise, ne as qe mund te afrohemi.
  Ne te gjithe kemi thyer ligjet e Perendise dhe qendrojme fajtore perpara nje Perendie te shenjte.
  Per te zgjidhur kete problem, Perendia dergoi Birin e Tij te vetem Jezus Krishtin si Perendi i misheruar, plotesisht Perendi dhe plotesisht njeri, per te paguar borxhin e mekatit tone per ne.
  E vetmja menyre per te shkuar ne Qiell eshte te vendosesh besimin ne Jezus Krishtin. Pse eshte Jezusi kaq i rendesishem? Ai eshte i vetmi qe jetoi ne toke nje jete te pamekate. Plotesisht Perendi dhe plotesisht njeri, ai u tundua ashtu si ne, e megjithate ishte i pamekate.
  Nje bashke mekatar kurre nuk do te mund te te shpetonte nga gjykimi i Perendise duke marre denimin mbi vetveten. Vetem Jezusi u kualifikua per nje gje te tille.
  Me vendimin e vdekjes mbi ne, 2000 vjet te shkuara, Perendia erdhi ne mish, hyri ne dhomen tone te gjyqit dhe pagoi borxhin tone te mekatit. Si nje gjykates i dhembshur qe jep jeten e vet per te shpetuar fajtorin, Jezus Krishti mori mbi Vete mekatet e botes – i drejti vdiq per te padrejtet. Por mrekullia e ngjalljes se Jezu KRISHTIT tregon dryshimin midis Feve, Muhametit te fese Myslymane, Te fese Budiste, te gjithe jane ne varre, por Krishti eshte gjalle dhe do vije me fuqi te JASHTEZAKONSHME te shkaterroje ata qe nuk besuan ne te. Gjaku I tij Shenjte eshte e vetmja rruga e Shpetimit.
  DHURATA eshte plotesisht E LIRE. Ashtu si cdo dhurate e vertete nuk eshte e fituar apo e merituar.
  Dhurata e jetes se perjetshme merret me besim.
  Duke kuptuar se nuk mund ta shpetojme vetveten dhe se mertojme gjykimin e Perendise per mekatet tona, ne vijme tek Ai me besim. Me nje zemer qe deshiron t’i bindet Perendise dhe te varet plotesisht tek Ai, ne e vendosim besimin dhe shpresen vetem ne Jezus Krishtin per faljen e mekateve dhe per jeten e perjetshme.
  “Se nga Dhurata e Zotit ju u shpetuat nepermjet besimit, jo nga vetja juaj. Eshte dhurate e Perendise, jo e veprave, qe askush te mos mburret.”
  BIBLA thote se “Nese i rrefejme mekatet tona tek Perendia, ai eshte besnik dhe i drejte te na fale mekatin dhe te na pastroje nga cdo paudhesi.” Pendohu perpara Perendise.

Beni nje Koment

 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Linkedin
 • RSS
Gazeta Panorama Alexa toolbar

Parashikimi i motit


+23
H: +24°
L: +12°
Tirana
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+26° +26° +25° +25° +25° +24°
+12° +11° +11° +11° +10° +11°
+22
H: +23°
L: +15°
Durres
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+25° +25° +25° +25° +23° +23°
+15° +14° +15° +15° +12° +11°
+22
H: +25°
L: +10°
Elbasan
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+28° +28° +27° +27° +27° +26°
+12° +11° +11° +10° +10° +11°
+18
H: +23°
L: +16°
Vlore
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+25° +25° +25° +24° +24° +24°
+15° +14° +14° +15° +12° +12°
+21
H: +23°
L: +11°
Shkoder
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+26° +25° +25° +26° +25° +24°
+12° +11° +12° +10° +11° +12°
+18
H: +22°
L: +
Korce
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+24° +23° +23° +22° +23° +23°
+ + + + + +
+22
H: +24°
L: +11°
Berat
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+27° +27° +27° +27° +26° +25°
+11° +10° +10° +10° + +10°
+9
H: +22°
L: +
Kukes
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+22° +22° +21° +21° +21° +21°
+ + + + + +
+23
H: +23°
L: +12°
Sarande
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+23° +23° +23° +22° +22° +22°
+11° +12° +11° +10° + +13°
+24
H: +24°
L: +13°
Kavaje
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+26° +26° +26° +26° +25° +25°
+13° +13° +12° +12° +11° +11°
+22
H: +22°
L: +12°
Kruje
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+22° +23° +21° +22° +21° +20°
+11° +10° +10° +10° +10° +11°
+22
H: +24°
L: +14°
Lezhe
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+26° +26° +26° +26° +25° +24°
+14° +14° +14° +13° +12° +13°
+20
H: +24°
L: +14°
Fier
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+27° +27° +27° +27° +26° +26°
+12° +12° +11° +12° +12° +11°
+18
H: +19°
L: +
Pogradec
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+21° +20° +20° +20° +19° +19°
+ + + + + +
+21
H: +21°
L: +
Rreshen
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+24° +24° +23° +23° +23° +22°
+ +10° +10° + + +
+23
H: +23°
L: +
Tropoje
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+21° +20° +20° +20° +20° +19°
+ + + + + +
+20
H: +23°
L: +
Pristina
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+22° +21° +21° +20° +21° +20°
+ + + + + +
+25
H: +25°
L: +
Prizren
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+25° +24° +23° +24° +24° +23°
+10° + + + + +10°
+23
H: +23°
L: +
Mitrovica
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+20° +20° +19° +20° +19° +19°
+ + + + + +
+21
H: +24°
L: +
Skopje
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+24° +22° +23° +23° +23° +23°
+ + + + + +
+24
H: +24°
L: +
Gostivar
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+24° +23° +23° +24° +24° +23°
+ + + + + +
+21
H: +24°
L: +
Tetovo
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+24° +23° +23° +24° +24° +23°
+ + + + + +
+16
H: +20°
L: +
Struga
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+22° +21° +21° +20° +20° +20°
+ + + + + +Showbiz

Lifestyle

Teknologji

Kuriozitete

© 2015 Gazeta Panorama ONLINE. All Rights Reserved.   Programuar nga: ikoncept Privacy