GRAZIA
Home » Sociale » Mbetësit e maturës, ja datat e vjeshtës

Mbetësit e maturës, ja datat e vjeshtës

  • Albanian
  • English
  • French
  • German
  • Italian
Caktohen datat e provimeve të vjeshtës për maturantët mbetës. Ministria e Arsimit publikoi dje udhëzimin për mënyrën se si do të zhvillohen këto provime. Kush ka mbetur në Letërsi, do të mund ta rijapë atë më 9 shtator. Provimi i Matematikës është caktuar më 13 shtator, ndërsa lëndët me zgjedhje jepen më 17 shtator. “Në sesionin e dytë, provimet e Maturës Shtetërore të fillojnë në orën 10:00. Për kandidatët që do të japin provim njërën nga lëndët me zgjedhje, provimi të fillojë në orën 12:00 dhe të zhvillohet në mjedise të veçanta”, thuhet në udhëzim. Sipas tij testi për secilin nga provimet e detyruara të përmbajë 25 pyetje, nga të cilat 13 pyetje të jenë me përgjigje alternative dhe të vlerësohen me 13 pikë, kurse 12 pyetje të jenë me zhvillim dhe të vlerësohen me 37 pikë. Provimet e lëndëve të detyruara të zgjasin 2 orë e 30 minuta  secila. “Ndërsa testimi për lëndët me zgjedhje do të zgjasin 2 orë për secilën lëndë. Procedurat e hartimit të testeve përcaktohen në “Rregulloren për zhvillimin e provimeve të Maturës Shtetërore në Republikën e Shqipërisë”, thuhet në udhëzim. Sipas tij, testi për secilin nga provimet me zgjedhje të përmbajë 20 pyetje, nga të cilat 10 pyetje të jenë me përgjigje alternative dhe të vlerësohen me 10 pikë, kurse 10 pyetje të jenë me zhvillim dhe të vlerësohen me 30 pikë. Në provimet e sesionit të dytë të Maturës Shtetërore 2011 kanë të drejtë të marrin pjesë maturantët që rezultuan mbetës në një ose më shumë provime në sesionin e parë të Maturës Shtetërore 2011. “Do të marrin pjesë maturantë që rezultuan mbetës në vitin shkollor 2010-2011 dhe i shlyejnë provimet shkollore në datat 25 gusht dhe 27 gusht 2011″, thuhet në udhëzim. Veç tyre do të marrin pjesë kandidatët që kanë përfunduar  shkollën e mesme para vitit 2011, por nuk kanë shlyer detyrimet e Maturës Shtetërore dhe për arsye të ndryshme nuk kanë plotësuar formularin A1Z, shtetasit që kanë përfunduar arsimin e mesëm jashtë vendit. Provimet të zhvillohen të përqendruara në Drejtoritë Arsimore Rajonale. Përzgjedhja e testit për secilin nga provimet e sesionit të dytë Maturës Shtetërore 2011 të kryhet nga specialistë të caktuar prej ministrit të Arsimit dhe Shkencës, të cilët emërohen përzgjedhës të testit përfundimtar (PTP) në kushtet e ruajtjes së plotë të sekretit, brenda ambienteve të izoluara të AKP-së. Pas përzgjedhjes së testit, të kryhet shumëfishimi dhe paketimi i testbroshurave nga AKPja. Periudhat kohore të ekspozimit potencial të sekretit (KOEPS-eve) për sesionin e dytë të Maturës Shtetërore 2011 të jenë: 6 shtator – 9 shtator 2011, për lëndën “Gjuhë shqipe dhe letërsi, 10 shtator  – 13 shtator 2011, për “Matematikën” dhe 14 shtator – 17 shtator 2011, për lëndët me zgjedhje. “Vlerësimit i testeve të Maturës Shtetërore 2011 të ndjekë procedurat e përcaktuar në nenin 58 të Rregullores së Maturës Shtetërore 2011″, përcakton udhëzimi.  ZIRINA LLAMBRO PROVIMET E VJESHTES Provimet e sesionit të dytë të Maturës Shtetërore 2011: • Gjuha shqipe dhe Letërsia 9 shtator 2011 • Matematika 13 shtator 2011 • Provimet me zgjedhje 17 shtator 2011 Kush jep provimet në vjeshtë: • Maturantët/kandidatët që rezultuan mbetës në një ose më shumë provime në sesionin e parë të Maturës Shtetërore 2011; • Maturantë që rezultuan mbetës në vitin shkollor 2010- 2011 dhe i shlyejnë provimet shkollore në datat 25 gusht dhe 27 gusht 2011; • Kandidatët që kanë përfunduar shkollën e mesme para vitit 2011, por nuk kanë shlyer detyrimet e Maturës Shtetërore dhe, për arsye të ndryshme, nuk kanë plotësuar formularin A1Z.

AMC

Te nderuar komentues! Duke mos dashur te cenojme opinionet tuaja, lutemi qe ato te mos permbajne fyerje dhe ofendime personale dhe te kene lidhje me shkrimin, apo temen per te cilen komentohet. Ne te kundert, nuk do te publikohen. Ju falenderojme qe na ndiqni dhe ju ftojme te vazhdoni te jeni pjese e Panorama Online. Moderatori

Beni nje Koment

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Linkedin
  • RSS
Gazeta Panorama Alexa toolbar

Parashikimi i motit


+23
H: +24°
L: +12°
Tirana
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+26° +26° +25° +25° +25° +24°
+12° +11° +11° +11° +10° +11°
+22
H: +23°
L: +15°
Durres
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+25° +25° +25° +25° +23° +23°
+15° +14° +15° +15° +12° +11°
+22
H: +25°
L: +10°
Elbasan
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+28° +28° +27° +27° +27° +26°
+12° +11° +11° +10° +10° +11°
+18
H: +23°
L: +16°
Vlore
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+25° +25° +25° +24° +24° +24°
+15° +14° +14° +15° +12° +12°
+21
H: +23°
L: +11°
Shkoder
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+26° +25° +25° +26° +25° +24°
+12° +11° +12° +10° +11° +12°
+18
H: +22°
L: +
Korce
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+24° +23° +23° +22° +23° +23°
+ + + + + +
+22
H: +24°
L: +11°
Berat
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+27° +27° +27° +27° +26° +25°
+11° +10° +10° +10° + +10°
+9
H: +22°
L: +
Kukes
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+22° +22° +21° +21° +21° +21°
+ + + + + +
+23
H: +23°
L: +12°
Sarande
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+23° +23° +23° +22° +22° +22°
+11° +12° +11° +10° + +13°
+24
H: +24°
L: +13°
Kavaje
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+26° +26° +26° +26° +25° +25°
+13° +13° +12° +12° +11° +11°
+22
H: +22°
L: +12°
Kruje
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+22° +23° +21° +22° +21° +20°
+11° +10° +10° +10° +10° +11°
+22
H: +24°
L: +14°
Lezhe
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+26° +26° +26° +26° +25° +24°
+14° +14° +14° +13° +12° +13°
+20
H: +24°
L: +14°
Fier
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+27° +27° +27° +27° +26° +26°
+12° +12° +11° +12° +12° +11°
+18
H: +19°
L: +
Pogradec
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+21° +20° +20° +20° +19° +19°
+ + + + + +
+21
H: +21°
L: +
Rreshen
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+24° +24° +23° +23° +23° +22°
+ +10° +10° + + +
+23
H: +23°
L: +
Tropoje
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+21° +20° +20° +20° +20° +19°
+ + + + + +
+20
H: +23°
L: +
Pristina
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+22° +21° +21° +20° +21° +20°
+ + + + + +
+25
H: +25°
L: +
Prizren
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+25° +24° +23° +24° +24° +23°
+10° + + + + +10°
+23
H: +23°
L: +
Mitrovica
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+20° +20° +19° +20° +19° +19°
+ + + + + +
+21
H: +24°
L: +
Skopje
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+24° +22° +23° +23° +23° +23°
+ + + + + +
+24
H: +24°
L: +
Gostivar
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+24° +23° +23° +24° +24° +23°
+ + + + + +
+21
H: +24°
L: +
Tetovo
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+24° +23° +23° +24° +24° +23°
+ + + + + +
+16
H: +20°
L: +
Struga
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+22° +21° +21° +20° +20° +20°
+ + + + + +Showbiz

Lifestyle

Teknologji

Kuriozitete

© 2015 Gazeta Panorama ONLINE. All Rights Reserved.   Programuar nga: ikoncept Privacy