GRAZIA
Home » Aktualitet » Pikët minimale për degën e kërkuar, ja si llogaritet

Pikët minimale për degën e kërkuar, ja si llogaritet

 • Albanian
 • English
 • French
 • German
 • Italian
Gati për llogaritjen e pikëve me të cilat do të konkurrojnë në shkollat e larta.Matura Shtetërore është mbyllur dhe tani nis gara e universiteteve. Fill pas publikimit të notave të lëndëve me zgjedhje, çdo maturant ka në duar 5 komponentët e maturës që i duhen për zbatimin e formulës së pikëve. Këtë llogaritje ata duhet ta bëjnë përpara se të plotësojnë formularin A2. Ai brenda javës që vjen do të jetë në shkolla. Rreth 9% e maturantëve që u janë nënshtruar provimeve me zgjedhje nuk kanë arritur të marrin nota kaluese; çka do të thotë se mbetësve të Letërsisë e Matematikës u shtohen edhe 3320 të tjerë. Ndërkohë që 5% e tyre kanë marrë notën maksimale. Të tillë rezultojnë 2400 nxënës. Ka nga ata maturantë që nuk kanë marrë ende përgjigjet, pasi testet e tyre i kanë kaluar komisionit që heton rastet e dyshuara për kopje, apo që kanë probleme të tjera. Sipas krerëve të Agjencisë së Pranimit në Institucionet e Arsimit të Lartë, janë 50 teste të tilla. Ata bënë me dije se brenda kësaj jave pritet të fillojë shpërndarja e formularit A2, në përbërje të të cilit do të ketë më shumë programe studimi të renditura. Po kështu është drejt përfundimit shtypja e diplomave të maturës. Të parët që do ta marrin do të jenë të rinjtë që do të aplikojnë në universitetet jashtë vendit. Bëhet fjalë për 4500 të rinj që sot dhe nesër do të marrin këtë dokument të rëndësishëm. “Ne jemi në procesin e prodhimit të diplomave për 4500 studentë që mendohet të aplikojnë për të vazhduar studimet e larta jashtë shtetit. Disa prej ambasadave të huaja, veçanërisht ajo gjermane, kam dëgjuar se kanë disa kufij mjaft të afërt me procesin e korrigjimit dhe të vlerësimit të provimit të maturës, gjë që ka qenë një lloj stresi për agjencinë që t’u përgjigjet në kohë studentëve dhe të japë diplomat”, u shpreh  Petraq Papajorgji, drejtor i Agjencisë së Provimeve. Diploma e Maturës jepet për herë të parë në vendin tonë. Ajo është e pajisur me elemente të larta sigurie. Letra e saj është e veçantë, si ajo e letrave me vlerë. “Diplomat kësaj radhe kanë elemente sigurie. Po t’i shikosh me dritë ultraviolet, del shenja e Ministrisë së Arsimit, pra është shtypur në një letër me vlerë speciale, gjë që e bën falsifikimin e saj mjaft të vështirë. Përveç kësaj, ka dhe një element tjetër sigurie që për çdo student kemi numrin e matrikulit të shkollës së mesme dhe kur shkojnë në universitet, është po ai numër që do ta ndjekë studentin gjatë jetës studentore”, sqaroi kreu i Agjencisë së Provimeve. Komponentët Maturanti kandidat për vazhdimin e studimeve të larta duhet të ketë fituar 5 rezultate: Notën mesatare të viteve të studimit në shkollën e mesme, 2 nota të shkallëzuara në provimet e detyruara, Letërsi dhe Matematikë, dhe 2 nota të shkallëzuara në dy provimet me zgjedhje. Në bazë të këtyre notave përllogariten pikët që ai fiton dhe që shërbejnë për të konkurruar për studime në IALP. 48 mije maturantë dhanë provimet e maturës. Një pjesë e mirë e tyre nuk kanë mundur t’i kalojnë ato me sukses. Me shpalljen e rezultateve ka nisur gara e universiteteve. Hapi i radhës është formulari A2. Pikët e fundit për t’u pranuar në Universitetin e Tiranës UNIVERSITETI I TIRANËS 5,106.30 Histori 5,040.00 Gjeografi 5,157.90 Gjuhë – Letërsi 5,377.70 Gazetari 4,946.90 Biologji 4,826.40 Bioteknologji 4,670.30 Matematikë 3,804.20 Fizikë 4,970.80 Informatikë 4,678.70 Kimi 4,636.40 Kimi Ushqimore 4,062.90 Kimi Industriale 4,844.10 Inxhinieri Matematike d 4,495.00 Teknologji informacioni 5,031.80 Gjuhë Angleze 4,420.00 Gjuhë Frënge 4,400.25 Gjuhë Gjermane 4,734.60 Gjuhë Italiane 3,807.70 Gjuhë Greke 3,961.10 Gjuhë Turke 3,712.80 Gjuhë Ruse 4,603.30 Gjuhë Spanjolle 4,063.80 Gjuhë Angleze (Kukës) 3,095.45 Gjuhë Angleze (Sarandë 5,465.40 Psikologji 5,324.70 Punë Sociale 4,982.70 Filozofi 5,159.70 Sociologji 5,653.40 Shkenca Politike 5,352.10 Administrim dhe politikë 5,635.80 Administrim – Biznes 5,912.40 Ekonomiks 5,941.60 Financë 6,047.10 Informatikë Ekonomike 3,847.30 Administrim – Biznes (K 3,622.60 Administrim- Biznes (Tu 6,230.70 Mjekësi e Përgjithshme 6,159.50 Farmaci 6,202.10 Stomatologji 5,865.70 Shëndeti Publik 5,170.30 Infermieri e Përgjithshm 4,868.50 Mami 5,861.40 Teknik i Lartë Laboratori 5,654.00 Fizioterapi 5,406.10 Logopedi 5,621.70 Imazheri 046 3,517.20 Infermieri e Përgjithshm047 5,353.50 Drejtësi 048 UNIVERSITETI BUJQËSOR I TIRANËS 4,647.40 Drejtim i Fermave dhe A 3,601.80 Drejtim i Fermave dhe A 4,911.50 Ekonomi dhe Politikë Ag 5,326.80 Financë – Kontabilitet 4,348.60 Financë – Kontabilitet (L 3,513.20 Mbrojtje Bimësh 3,536.20 Hortikulturë 2,933.00 Hortikulturë (Lushnjë) 3,402.70 Prodhim Bimor 3,467.40 Zootekni dhe Biznes Ble 3,434.60 Akuakulturë dhe Menax 4,076.90 Inxh. Agromjedisi dhe E 3,648.60 Inxh. Agrare – Agromek 3,971.50 Teknologji Agroushqimo 3,443.30 Vreshtari – Enologji 4,442.90 Inxhinieri Pyjesh 4,080.10 Inxhinieri Përpunim Dru 4,131.40 Mjekësi Veterinare UNIVERSITETI POLITEKNIK I TIRANËS 5,871.40 Inxhinieri Ndërtimi 4,966.40 Inxhinieri Hidroteknike 5,181.80 Inxhinieri Mjedisi 55.95 Arkitekturë 4,652.60 Inxhinieri Gjeodet 4,441.90 Inxhinieri Elektrike (Aut 5,008.20 Inxhinieri Elektrike (Ene 4,494.15 Inxhinieri Mekatronike 3,524.70 Inxhinieri Fizike 3,817.60 Inxhinieri Matematike 4,415.20 Inxhinieri Mekanike 4,297.20 Inxhinieri Tekstile dhe 3,979.00 Inxhinieri Materiale 5,134.90 Inxhinieri Ekonomike 3,927.40 Inxhinieri në Shkencat e 4,179.30 Inxhinieri Gjeoinformati 3,864.40 Inxhinieri e Gjeoburime 5,816.40 Inxhinieri Elektronike 5,755.80 Inxhinieri Informatike 5,744.60 Inxhinieri Telekomunika Shembull për përllogaritjen e pikëve Erjona aplikon në Universitetin e Tiranës për të vazhduar studimet në degën e Mjekësisë. Ajo ka mbaruar shkollën e mesme të përgjithshme të profilizuar, profili natyror, dhe ka një notë mesatare nga shkolla e mesme 8.34. Në dy provimet e detyruara ajo ka këto rezultate: • Në Letërsi 8.72 • Në Matematikë 9.15 Ajo ka zgjedhur si provime me zgjedhje ato që përfshihen në bllokun natyror dhe ka si rezultate: • Në Fizikë 9.23 • Në Biologji-Kimi 9.52 Fakulteti i Mjekësisë ka shpallur se shkolla e mesme e përgjithshme e profilit natyror ka koeficientin 1.4. Po ashtu, Fakulteti i Mjekësisë ka shpallur se parapëlqen bllokun natyror, pra zbaton koeficientin 1.3 për këtë bllok. Atëherë kryhen këto llogaritje: Shumëzojmë: 8.34 (nota mesatare e shkollës së mesme) x 1.4 (koeficienti për llojin e shkollës) = = 11.676 Shumëzojmë:  8.72 (nota në Gjuhë-Letërsi) x 1.4 (koeficienti për llojin e shkollës) = 12.208 Shumëzojmë:  9.15 (nota në Matematikë) x 1.4 (koeficienti për llojin e shkollës) = =12.81 Shumëzojmë: 9.23 (nota në Fizikë) x 1.3 (koeficienti për bllokun me lëndët me zgjedhje të preferuar) = 11.999 Shumëzojmë: 9.52 (nota në Biologji-Kimi) x 1.3 (koeficienti për bllokun me lëndët me zgjedhje të preferuar)  =12.376 Secili prej rezultateve shumëzohet me 100: 11.676 x 100 = 1167.6 12.208 x 100 = 1220.8 12.810 x 100 = 1281.0 11.999 x 100 = 1199.9 12.376 x 100 = 1237.6 Rezultatet mblidhen 1167.6 + 1220.8 + 1281.0 + 1199.9 + 1237.6 = 6106.9 Erjona ka grumbulluar 6106.9 pikë   ZIRINA LLAMBRO

AMC

Te nderuar komentues! Duke mos dashur te cenojme opinionet tuaja, lutemi qe ato te mos permbajne fyerje dhe ofendime personale dhe te kene lidhje me shkrimin, apo temen per te cilen komentohet. Ne te kundert, nuk do te publikohen. Ju falenderojme qe na ndiqni dhe ju ftojme te vazhdoni te jeni pjese e Panorama Online. Moderatori

34 Komente per “Pikët minimale për degën e kërkuar, ja si llogaritet”

 1. po me 6106.9 a e kap degen e mjeksis?

 2. ju lutem piket minimale per universitetin e shkodres vecanerisht per fizioterapin

 3. Ca lloj sistemi eshte ky? Edhe pse nje studient mund te enderroj te behet doktor ose politikant ai/ajo vleresoet me pik. Ka me shum faktore qe ben studentin edhe kjo sistem kurr nuk do prodhoj maturant (leaders) qe do ndryshojn gjendjen e shtetit.

 4. futja kot me plako futja kot

 5. po piket minimale per universitetin e dr ju lutem

 6. po ca jan keto lemshe qe behen me ne.bej aty 12 vite shkoll dhe tallet shteti me ne…..jam shum dakort me ate qe thot gledi se dhe gjysmat e pikeve jan ca nga miqt qe zinin ne shkoll ca nga kopjet n provime e ca nga leket qe jepnin gjat shkolles….ne qe ecim me te drejten ku e kemi perfun dimin kush derqin do na e thot…..?shtet i mbaruar

 7. a mund ta dij se me sa pike ka infermerija e pergjithshme ne shkoder

 8. a mun te dije se sa pike ka ekonomi finance ne elbasan

 9. ATO QE KAN ENDRA TE BEHEN MJEK ,E POLITIKAN ME MESATARE 5 NUK SHKON KESHTU QE KY RREGULL ESHTE ME SE I DREJT SHUM MIRE JA KAN BERE

 10. ku ka si konkurrimi…shkolla e mesme ska pse te mbyllet me provime..kush eshte i zoti te konkurroje vetem ne deget qe do..letersia dhe matematika skane pse jepen provim..nuk na hyjne shume ne pune…

 11. PO NQS NUK FITO DEGEN E PARE DHE TE PELQ AJO DEG QE KE MARE A JE I DETYRUAR TE PLOTSOSH FORMULARIN A3

 12. ju piket per degen e infermierise ne shkoder

 13. pershenetje,doja te dija a ndryshojn piket per cdo vit shkollor ?
  un jam i interesuar per teknologjine e informacionit,tani jam viti dyt gjimnaz,i bie ta hedh vitin tjeter,a do jen po kto pike?

 14. per mendimin tim matematika dhe gjuha sduhet te jene me detyrim se psh jo te gjithe nxenesve ia pret per matematike

 15. ju lutem dua te di nese ka dege “laburant” por jo dentar…per analixa gjaku gjera te tilla..dua te di nese ekzsiton nje dege e tille dhe pike qe mund ta kap kete dege

 16. po matematik-informatik sa pik duhen?

 17. I LUMTE SHTETIT DHE SISTEMIT ARSIMOR PER PADREJTESITE QE BERI ,FITOI KOPJA DHE MIKU NE KETO PROVIME…UNE ISHA VETE I MATURANT DHE E PASHE C FARE PADREJTESIE U BE TE DREJTEVE… U ARRIT STANDARTI ME I LARTE I KOPJIMIT DHE FASADES,VALLE A DO HYJME KESHTU NE EVROPE DUKE GENJYER VETEN DHE TE TJERET ?
  DREJTUESIT E KETIJ SISTEMI HARROJNE QE BOTA RROTULLOHET PRANDAJ LEJOJNE SHUSHUNJAT TE THITHIN GJAKUN E TE PAFAJSHMEVE ,KANE HAPUR NJE GROPE TE MADHE ME FUND TE ERRET QE NJE DITE DO TE BIEN NE TE SE PAKU PASUESIT E TYRE,MUA ME MBETET TE SHPRESOJ QE TE JEM GJALLE QE TA SHIKOJ ATE DITE … NJEREZ E ARDHMJA SHKATERROHET DUKE SHKATERRUAR TE SOTMEN !!!! KY ESHTE QELLIMI JUAJ ?????

  • KOMENTI ME DOMETHENES QE KE BERE EDHE UNE JAM MATURANTE EDHE KAM PARE VETE PADREJESITE DHE BUROKRACITE QE JANE BERE NE SHUME SHKOLLA VETE ZYSHAT E SHKOLLES * KANE TREGUAR ME CELULARE VECANERISHT NE LENDEN E ANGLISHTES DHE KANE MBUSHUR XHEPAT ME LEKE PRANDAJ JANE MARRE NOTA ABSOLUTE NE ANGLISHT DHE BUROKRACIA ME E MADHE QE PO BEHET NE SHKOLLA ESHTE MANIPULIMI I PIKEVE DHE NDRYSHIMI I NOTAVE TE GJIMNAZIT NE KEMBIM TE LEKUT…..

 18. Sa jane piket per hipnoterapi?

 19. erjona bashmeta

  ju lutem piket minimale te universitetit te durresit

 20. ju lutem dua te di nese ka dege “laburant” por jo dentar…per analixa gjaku gjera te tilla..dua te di nese ekzsiton nje dege e tille dhe pike qe mund ta kap kete dege

 21. UNE JAM NJE MATURANTE GJITHASHTU.KOMPLIMENTA ‘JONA’ DHE ‘GENTI’ PER KOMENTET.SOT NJE NXENES ME MESATARE MBI 8 QE I KA MARRE NOTAT ME KURSE NE GJIMNAZ,SHKON DHE MERR NOTA TE LARTA FALE KOPJEVE QE BEHEN ‘PA LIMIT’,NE TE 4 TESTET DHE FITON DEGEN E MJEKESISE.EDHE ATJE,KU PROFESORAT DHE STUDENTAT BEJNE SA ME SHUME MUNGESA ‘KY’ STUDENT DEL NGA FAKULTETI I MJEKESISE ME PO TE NJEJTAT ‘DIJE’ DHE NESER BEHET MJEKU YNE,I FEMIJEVE TANE DHE NIPERAVE TANE.KY NUK ESHTE VETEM NJE INDIVID,POR ESHTE E GJITHE SHOQERIA QE FUNKSIONON NE KETE MENYRE.JA SA TE KUJDESSHEM QE JEMI NE PER TE ARDHMEN E KETIJ BREZI.URIME!

  • Pse mi goce mesatarja mbi 8-te ne gjimnaz te duket e ulet ty?shumica e gjimnazisteve po ngelin dhe po marin 4-5.Pastaj cte keqe ka te besh kurse te cilat te ndihmojne te permiresohesh ne nje lende te caktuar?

 22. Prsh , po per te fituar degen e finances ne tr nuk i arrij aq pike te UT por te UBT po…si thoni ju a ia vlen te studioj aty pikerisht kte dege?

 23. A jane te sakta piket e publikuara sepse para pak ditesh degjova ne nje stacion televiziv piket perkatese per disa dege dhe te them te drejten u frikesova sepse pashe qe piket ishin rritur p.sh mjekesia e pergjithshme ishte mbi 6500 pike , farmacia mbi 6300 pike etj.Ju lutem dikush te me jape nje pergjigje sepse jam ne ankth.

  • me falni ju lutem me ndihmoni dot se ne cfare adrese kane dale piket e sakta te degeve tte universitetit te tiranes,sepse me dalin vetem te vitit te kaluar.

 24. piket dhe deget matura ina ,e drejt kjo puna e provimeve ,mua psh me pelqen arkitektura urbanistika dhe kam prirje per ket deg dhe jo shume per per te tjerat

 25. po arkitektua urbanistika sa pike duhet dhe ka konkurs dhe nese ka kur eshte

 26. keto jane piket perfundimtare???

 27. Jam shume dakort me Gledin qe ka komentuar me siper pasi arsimi shqiptar eshte akoma ne faza eksperimentimi edhe pse ka shume vite tashme qe jemi vend demokratik dhe gjendja duhej te ishte stabilizuar.Po eksperimentohet nga viti ne vit me nxenesit dhe me arsimin shqiptar.Keshtu vendi yne nuk do jete ne gjendje te ngrihet edhe per disa vite te tjera.

 28. Pershendetje kam mbaruar Kolegjin Memet Akif me mesataren 8.4,ne lendet me zgjedhje hodha per Bioteknologji,dhe disa dege shtes ,por piket qe une merja nuk mjaftonin qe une te vazhdoja degen qe une doja! do te doja informacion per piket e sivjeteshme ne fakultetin e Bioteknolosgis.

 29. sa pike duhet per arkitekture??????????

Beni nje Koment

 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Linkedin
 • RSS
Gazeta Panorama Alexa toolbar

Parashikimi i motit


+23
H: +24°
L: +12°
Tirana
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+26° +26° +25° +25° +25° +24°
+12° +11° +11° +11° +10° +11°
+22
H: +23°
L: +15°
Durres
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+25° +25° +25° +25° +23° +23°
+15° +14° +15° +15° +12° +11°
+22
H: +25°
L: +10°
Elbasan
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+28° +28° +27° +27° +27° +26°
+12° +11° +11° +10° +10° +11°
+18
H: +23°
L: +16°
Vlore
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+25° +25° +25° +24° +24° +24°
+15° +14° +14° +15° +12° +12°
+21
H: +23°
L: +11°
Shkoder
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+26° +25° +25° +26° +25° +24°
+12° +11° +12° +10° +11° +12°
+18
H: +22°
L: +
Korce
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+24° +23° +23° +22° +23° +23°
+ + + + + +
+22
H: +24°
L: +11°
Berat
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+27° +27° +27° +27° +26° +25°
+11° +10° +10° +10° + +10°
+9
H: +22°
L: +
Kukes
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+22° +22° +21° +21° +21° +21°
+ + + + + +
+23
H: +23°
L: +12°
Sarande
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+23° +23° +23° +22° +22° +22°
+11° +12° +11° +10° + +13°
+24
H: +24°
L: +13°
Kavaje
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+26° +26° +26° +26° +25° +25°
+13° +13° +12° +12° +11° +11°
+22
H: +22°
L: +12°
Kruje
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+22° +23° +21° +22° +21° +20°
+11° +10° +10° +10° +10° +11°
+22
H: +24°
L: +14°
Lezhe
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+26° +26° +26° +26° +25° +24°
+14° +14° +14° +13° +12° +13°
+20
H: +24°
L: +14°
Fier
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+27° +27° +27° +27° +26° +26°
+12° +12° +11° +12° +12° +11°
+18
H: +19°
L: +
Pogradec
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+21° +20° +20° +20° +19° +19°
+ + + + + +
+21
H: +21°
L: +
Rreshen
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+24° +24° +23° +23° +23° +22°
+ +10° +10° + + +
+23
H: +23°
L: +
Tropoje
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+21° +20° +20° +20° +20° +19°
+ + + + + +
+20
H: +23°
L: +
Pristina
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+22° +21° +21° +20° +21° +20°
+ + + + + +
+25
H: +25°
L: +
Prizren
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+25° +24° +23° +24° +24° +23°
+10° + + + + +10°
+23
H: +23°
L: +
Mitrovica
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+20° +20° +19° +20° +19° +19°
+ + + + + +
+21
H: +24°
L: +
Skopje
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+24° +22° +23° +23° +23° +23°
+ + + + + +
+24
H: +24°
L: +
Gostivar
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+24° +23° +23° +24° +24° +23°
+ + + + + +
+21
H: +24°
L: +
Tetovo
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+24° +23° +23° +24° +24° +23°
+ + + + + +
+16
H: +20°
L: +
Struga
Tuesday, 22 October
See 7-Day Forecast
Wed Thu Fri Sat Sun Mon
           
+22° +21° +21° +20° +20° +20°
+ + + + + +



Showbiz

Lifestyle

Teknologji

Kuriozitete

© 2015 Gazeta Panorama ONLINE. All Rights Reserved.   Programuar nga: ikoncept Privacy